Tips om van 2016 een TOP jaar te maken

Gelukkig nieuwjaar lieve lezers! Ik hoop dat jullie gisteren knallend 2016 in zijn gegaan en een heleboel mooie herinneringen hebben overgehouden aan 2015. Een nieuw jaar geeft altijd zo’n heerlijk schoon gevoel; alsof je met een lege bladzijde in een nieuw boek kunt beginnen. En dat is in principe ook gewoon zo natuurlijk. Om ervoor te zorgen dat 2016 een top jaar wordt, maken we graag een kleine handleiding hoe je dit voor elkaar krijgt.

1. Lekker achterlaten in 2015

Alles wat je het afgelopen jaar niet leuk vond, wat jou niet blij maakte en waar je simpelweg een hekel aan had; laat het achter! Het fijne van een nieuw jaar is dat je ‘schoon’ kunt beginnen. Wees selecties en schrijf desnoods eens op wat je niet mee wilt nemen naar 2016. Van slechte eigenschappen tot mensen die je alleen maar negatieve energie geven.

2. Relativeren

Wat mij betreft dé key to happiness; relativeer de boel. Mensen die van een mug een olifant maken en daar ook nog eens uren over doorzeuren, zijn mijn grootste irritatie. Vraag jezelf maar eens af of het écht zo rampzalig is en wat dan eigenlijk het ergste is wat er kan gebeuren. Grote kans dat je tot de conclusie komt dat de dingen waar jij je druk om maakt, echt geen ramp gaan veroorzaken.

Schermafbeelding 2015-12-22 om 16.49.09

3. Bucketlist

Ja sorry, volgens mij is iedereen behoorlijk bucket list moe, maar daar hou ik even geen rekening mee. Ik ben namelijk van mening dat een bucketlist bijdraagt aan je doelen verwezenlijken wat weer bijdraagt aan je geluk. Schrijf op wat jij in 2016 wilt bereiken of ervaren en go for it. Van mooie reizen tot een diploma behalen of promotie op je werk.

4. Ervaringen maken de mens rijk

Ik hoor mijn vrienden al lachen, want daar heb je haar weer met haar wijsheid. Dit keer ga ik jullie ermee vermoeien en geloof mij; dit is waarheid. Je kunt wel maandelijks honderden euro’s uitgeven aan kleren, maar uiteindelijk word je veel gelukkiger van ervaringen. Koop in plaats van weer een paar nieuwe schoenen eens kaartjes voor een festival of boek een citytrip. Succes gegarandeerd!

5. Wees vriendelijk

Quotes als ”Throw kindness around like confetti” en ”A little less judgement and a little more kindness” staan al dik onderstreept op mijn krijtbord. Gewoon omdat de wereld het verdient en de (meeste) mensen ook. En de mensen die het niet verdienen, hebben die vriendelijkheid extra nodig dus laten we met z’n allen een beetje aardiger zijn in 2016.

Bekijk hier ons moodboard met de trend van het moment: minimalistische oorbellen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
10 X Dingen die mannen nooit zullen begrijpen

Soms lijkt het wel alsof we echt van andere planeten komen. Wij kijken hen aan met opgetrokken wenkbrauwen en vice...

Sluiten