Stop met dromen! Zo wordt die reis werkelijkheid

Vraag een willekeurig meisje (of jongen) naar wat er op zijn bucketlist staat en de kans is groot dat iets van die lijst te maken heeft met een verre reis. Naar een ander continent, langer dan een maand wegblijven of meerdere landen aandoen; wanderlust is heersend.

Vraag hetzelfde willekeurige meisje (of jongen) naar haar plannen om dit te verwezenlijken en de kans is groot dat er een vraagteken verschijnt. Dromen mag, maar we blijven realistisch en dus besluiten velen van ons dat er niet genoeg geld, tijd of moed is om het daadwerkelijk uit te voeren. Zonde! En onder het mom dat je echt veel beter spijt kunt hebben van wat je wel hebt gedaan dan spijt te hebben van wat je niet hebt gedaan, helpen wij je een handje op weg met deze tips op reis gaan.

1. Breng in kaart

Voordat je begint met sparen en plannen, is het belangrijk om duidelijk op een rijtje te hebben wat je plannen zijn. Waar gaat de reis naartoe en hoe? Wat wil je doen op de plek van bestemming? En wat zijn je eisen qua accommodatie en vervoer? Als je hier antwoord op hebt, kun je meteen in kaart brengen hoeveel geld je ongeveer nodig zult hebben.

2. Sparen!

Tja, als je iets wil, zul je er hard voor moeten werken. En dat moet je dus ook doen de komende tijd; veel werken en weinig geld uitgeven. Zet je geld voor je reis opzij en realiseer je waar je het voor doet.

tips op reis gaan

3. Vind een reismaatje

Alleen op reis gaan heeft heel veel voordelen, lees hier maar. Toch snappen we dat het voor sommigen te spannend is om helemaal op jezelf te zijn aangewezen. Tijd dus om op zoek te gaan naar een reis buddy! Natuurlijk kijk je het eerst je vrienden aan, maar ook collega’s en zelfs kennissen via social media kunnen je reismaatje worden.

4. Wees een early bird

Om geld te besparen doe je er verstandig aan om op tijd je tickets te boeken. Met vliegen kan het honderden euro’s schelen als je kiest voor een indirecte vlucht en kijk in plaats van hotels ook eens op Airbnb.

5. Niet opgeven

Nog een kleine peptalk tot slot; geef niet op! Je droomt hier al lange tijd van, weet dat je een geweldige tijd gaat beleven en als je het nu niet doet, wanneer dan wel? Misschien lijkt het in het begin allemaal nog een ver van je bed show, maar jij kunt ervoor zorgen dat het werkelijkheid wordt!

Dol op nagerechten en chocolade? Dan moet je deze chocolade desserts echt eens proberen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
ANOUK
5 X Waar ik blij van word

Hiephoi het is zomer en dat maakt de mens blij! Oké, de zomerse temperaturen vielen ietwat tegen de laatste tijd...

Sluiten