Tips tegen de winterdip

Oh wat vind ik het toch zonde als mensen de mooie kant van het najaar niet in zien. Ikzelf ben dol op de wisseling van de seizoenen en daarmee ook de wisseling van de temperaturen. Dit is zeker een van de redenen waarom ik Nederland zo’n fijn land vind; we hebben vier zulke verschillende periodes in het jaar! En wat is er nou leuker dan afwisseling?

Omdat ik inmiddels weet dat lang niet iedereen zo fan is van deze afwisseling en er steeds meer mensen kampen met een winterdip, ga ik vandaag tips geven. Zodat we hopelijk allemaal iets meer de zonnige kant van het najaar gaan inzien en als we allemaal positiviteit uitstralen, werkt dat ook weer aanstekelijk!

Three good things

Waarschijnlijk heb je deze tip al heel vaak gehoord, maar deze theorie schijnt écht te werken dus ik vind dat je het op z’n minst een paar weken moet proberen. Als je ‘s avonds in bed ligt bedenk je drie positieve dingen van die dag. Schrijf ze op of bespreek ze met je liefde als die naast je ligt. Je gaat zo met een goed gevoel slapen dit zorgt ervoor dat je meer bewust wordt van de goede dingen in het leven.

tips tegen de winterdip

Dit hoeven geen grote dingen te zijn, het kunnen ook simpele gebeurtenissen zijn die jou blij maakte. Ik deel mijn momenten van een dag eerder:

1. Bij de Julia’s een ochtenddeal (koffie + croissant) scoren en dat de croissant dan nét uit de oven komt

2. Nieuw boeket van Bloomon bezorgd krijgen

3. Heerlijke pilatesles afsluiten met een kwartiertje in de sauna

Wees lief voor jezelf

We zijn vaak zo onwijs streng voor onszelf. Fouten maken is uit den boze, we leggen de lat heel hoog, nemen weinig rust en hebben vaak een stemmetje in ons hoofd die ons bekritiseert. Probeer jezelf eens te behandelen zoals je een vriendin behandelt. Spreek jezelf vriendelijk toe, neem eens een ochtendje vrij en heb vaker een thee + tijdschrift (of een ander me-time) momentje.

tips tegen de winterdip

Goed voor jezelf zorgen is hier ook een belangrijk onderdeel van. Een half uur bewegen per dag is écht het minimum, ga eens naar buiten voor een lekkere wandeling of breng een bezoek aan het bos. De natuur werkt heel relativerend. Zorg ook, vooral in de winter, voor gezond eten. Veel groenten en neem de tijd om een lekkere maaltijd te bereiden. Of dat nou je ontbijt, lunch of diner is.

Dat waren mijn tips tegen de winterdip! Heb jij nog een gouden tip? Laat het ons weten!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
interieur inspiratie herfst
Interieur inspiratie: Herfst in huis halen

Onlangs liet Anouk al weten dol te zijn op de herfst, mede door de mooie kleuren van de bladeren en...

Sluiten