Tips tegen een droge huid

Ken je dat? Je wordt wakker en je hebt opeens een super droge huid. Je hebt niks geks gegeten en je gebruikt geen andere beauty producten, maar toch is je huid droog, rood, en vlekkerig. Het weer heeft erg veel invloed op je huid. Maar wat is nou het beste om te doen om je huid zo snel mogelijk weer in zijn normale staat te krijgen? Ga je voor moisturizer, een maskertje, of heeft je huid toch iets sterkers nodig om weer mooi en glanzend te worden? Huidverzorgingsexpert Cecilia Wong laat ons zien wat de beste manier is om je huid te verzorgen en een droge huid te vermijden of te herstellen.

 

Begin met wat warm water op je gezicht. Scrub dan je gezicht een minuut heel zachtjes. Cecilia Wong raadt aan om zelf een scrub te maken. Gebruik hiervoor honing, yoghurt en een paar theelepels chiazaadjes. Laat het aantal chiazaadjes afhangen van hoe erg je je gezicht wil scrubben. Heb je wat meer tijd? Ga dan voor een masker van rauwe honing. Breng wat rauwe honing aan op je huid en laat dit ongeveer 10 minuten zitten. Volgens Cecilia is dit een snelle oplossing voor een droge huid.

Ga je wel voor een scrub uit de winkel, gebruik dan een lichte scrub en zorg ervoor dat de scrub alcohol- en parfumvrij is. Wanneer er parfum in een product zit, is het nooit zeker wat er gebruikt is voor de geur. Deze toegevoegde stoffen kunnen zorgen voor andere huidirritaties. Dep na het scrubben je huid zachtjes droog en breng meteen een parfumvrije moisturizer aan. Op deze manier kan de moisturizer goed in je huid trekken.

Heeft jouw huid meer nodig dan moisturizer? Breng dan na het scrubben een alcoholvrije toner aan, gevolgd door een gezichtsolie. Zorg ervoor dat dit een lichte olie is die je huid makkelijk kan absorberen. Voor nog wat extra hydratatie kun je je toner een paar keer per dag aanbrengen.

Bron: Refinery29

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Musthave of the Day: Perfect Party Dress

Het is weer bijna weekend dus is het tijd voor een leuk party jurkje. Wij vonden de perfecte party dress! Dit...

Sluiten