Tips tegen jaloezie

Het is een emotie die we allemaal weleens voelen, maar ook een emotie die al vele relaties kapot heeft gemaakt: jaloezie. De meeste mensen praten er niet snel over, maar het is eigenlijk heel natuurlijk om een bepaalde mate van jaloezie te voelen. De problemen komen wanneer je het te intens of te vaak voelt. Maar als het eenmaal zover is, hoe kom je er dan vanaf? Follow Fashion helpt je met tips tegen jaloezie.

1. Werk aan je zelfvertrouwen. Heftige jaloezie komt meestal voort uit onzekerheid. Door een negatief zelfbeeld denk je sneller: ‘Hij/zij vindt uiteindelijk toch wel een leuker iemand en gaat bij me weg’. Besef je dat je negatieve zelfbeeld niks te maken heeft met je partner en zijn of haar acties, maar met jezelf. Zoek naar tips en oefeningen voor zelfvertrouwen op internet of ga naar een psycholoog of coach.

2. Betrek niet alles op jezelf. Als je partner naar een mooie vrouw kijkt, is dat niet omdat jij niet mooi bent. Het is volkomen normaal om naar een aantrekkelijk persoon te kijken, dat doe je zelf waarschijnlijk ook weleens. Als hij/zij een avondje met vrienden weg wilt, is dat niet omdat jij niet gezellig bent. Het is voor iedereen goed om iets leuks met vrienden te doen en niet alles alleen met je partner aan je zijde te willen doen. Niet alles heeft met jou te maken.

jaloers2

3. Praat over je gevoelens met je partner. Jaloezie wordt erger als je het gevoel hebt dat je het moet verbergen en het zit er dik in dat je partner het aan je gedrag sowieso wel merkt. Als je eerlijk zegt dat je vaak jaloers bent en je wat onzeker voelt, kan je partner daar rekening mee houden. Geef hem/haar hier niet de schuld van, maar laat gewoon weten dat je soms moeite met je gevoelens hebt. Het delen van gevoelens brengt mensen dichter bij elkaar en hij/zij zal je gedrag hierdoor beter begrijpen.

4. Creëer balans in je leven. Als je hele leven om je partner draait, is het logisch dat je snel jaloers wordt zodra de ander iets alleen gaat doen. Geef meer aandacht aan je eigen hobby’s, vriendschappen en probeer wat onafhankelijker te zijn. Dit haalt al wat druk van je relatie en zorgt er ook nog eens voor dat je steviger in je schoenen staat.

5. Wees je bewust van je goede eigenschappen. Maak een lijst van al je goede eigenschappen en alle dingen die mooi aan jou zijn. Voeg vooral ook dingen toe die je partner het meest waardeert. Dit lijstje kun je dan altijd erbij pakken als je je onzeker voelt.

Lees ook: de 7 grootste afknappers volgens mannen 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
beige biker jacket
WEEKDEAL: €10 korting op de Beige Biker Jacket

Onze nieuwste Week Deal is perfect voor de herfst en de regenachtige dagen. Deze  week shop je namelijk de Beige Biker...

Sluiten