7 X Tips tegen verveling

We kunnen het ons soms niet voorstellen, maar het kan je zomaar overkomen dat je op een dag denkt: ”Help, wat moet ik doen?”. De een mag dan misschien verlangen naar dit soort momenten, voor een ander kan het knap vervelend zijn als je niet weet hoe je je vrije dag moet vullen. Iedereen in je omgeving is vertrokken naar exotische oorden en jij zit thuis in regenachtig Nederland met hooguit een kat op je schoot. Nee, daar kun je geen dagprogramma van maken en dus geven wij je vandaag tips tegen verveling.

1. Social media

Mocht je nu heel chagrijnig en depressief worden van deze ‘ik-heb-niets-te-doen’ dag, raden we je ten zeerste aan om social media te vermijden. Niets zo vervelend als alle zogenaamd blij mensen die iedere dag onwijs veel leuke dingen lijken te doen. Mocht je hier juist heel blij van worden en het gevoel hebben dat je er dan ook een beetje bij bent, raden we het je vooral aan om regelmatig Instagram en Facebook te checken.

2. DIY

DIY projecten zijn ideaal voor dit soort dagen. Vaak kosten ze even wat tijd en concentratie en laat jij die nou op zo’n dag als vandaag in overvloed hebben! Wij hebben een pagina vol leuke DIY’s, van marmeren notitieboekjes tot kruidenpotjes, mokken en natuurlijk kleding.

tips tegen verveling

3. Netflix

Niets nieuws dit, maar Netflix is hét medicijn tegen verveling. Vooral de aanbevelingen bij je favoriete serie zijn ideaal, want zo kom je bij nog veel meer series die net zo favoriet gaan worden. Enkele tips van mijn kant zijn de series Orphan Black, Suits, The Bridge, Dicte of het waargebeurde drama Soul Surfer over een surfmeisje dat wordt aangevallen door een haai. Oh óf The Crash Reel, een documentaire over een snowboarder die wordt gevolgd op weg naar de Olympische Spelen maar gruwelijk ten val komt. Mocht je meer in de fashion mood zijn, kies dan voor The September Issue waarin je een kijkje achter de schermen krijgt bij Vogue.

4. Fotoboeken

Ik neem mezelf dit zo vaak voor, maar het komt er gewoon nooit van tot mijn frustratie. Vooral in het digitale tijdperk gebeurt het bijna niet meer dat we nog echte fotoboeken maken, maar dit is zo zonde. Hoe leuk is het om een boek erbij te pakken en allerlei herinneringen op te doen? Maak bijvoorbeeld een fotoboek van die ene onvergetelijke vakantie of gewoon random van mooie momenten uit je leven. Je kunt er eentje digitaal ontwerpen of je gaat lekker old school te werk en laat foto’s afdrukken en plakt erop los in een fotoboek.

5. Kokkerellen

Eindelijk tijd om eens echt goed de keuken in te duiken! Ons zusje Followfitgirls staat vol heerlijke (en verantwoorde!) receptjes die jij gemakkelijk kunt maken op deze dag. Even over de markt of naar de AH voor wat boodschapjes en je vermaakt je prima in de keuken met bijvoorbeeld deze kwarktaart. Ook makkelijk om, nadat je zelf minstens 1 flink stuk hebt gehad, in te vriezen voor gelegenheden.

tips tegen verveling

6. Dromen

Juist op dagen waarop je niet helemaal lekker in je vel zit, zijn heel geschikt om te dromen over de toekomst. Stel jezelf vragen als wat wil ik allemaal nog bereiken en meemaken, maar vergeet ook vooral niet te kijken naar wat je al hebt bereikt. Schrijf het desnoods op in een boekje en maak een lijst met doelen voor de toekomst.

7. Fietsen

Als het nou lekker weer is op deze dag, is het natuurlijk een beetje zonde om binnen te blijven zitten. Neem een goed boek en een kleedje mee en stap op de fiets. Lekker even de stad uit en in het gras neerploffen om in alle rust van je boek te genieten. Klinkt misschien als een activiteit voor 50 plussers, maar neem maar van mij aan dat dit heel goed toeven is.

Heb jij nog een andere goede tip tegen verveling? Laat het ons weten in de reacties!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
hoe maak je beach waves
Hoe maak je beach waves?

Je kent het vast wel; die mooie zomerse look met losse krullen in het haar. Het ziet er uit alsof...

Sluiten