Tips tegen vet haar

Het is waarschijnlijk één van die dingen waar elke vrouw mee worstelt. Vet haar. Elke dag was je je haar, maar het lijkt alleen maar vetter en vetter te worden. Stiekem weet je ook wel dat elke dag je haar wassen hartstikke slecht is. Maar een dag rondlopen met vet haar is nog veel erger. Vanaf nu zal je dat niet meer gebeuren. Vandaag deel ik mijn tips tegen vet haar met jullie!

tips tegen vet haar

Tips tegen vet haar op een rijtje

1. Borstel je haar zo min mogelijk

Met het borstelen van je haar verspreid je de talg over je hele haar. Daardoor word je haar dus nóg vetter. Borstel het daarom zo min mogelijk. Ga ook niet teveel aan je haar zitten met je vingers, want ook dat zorgt ervoor dat je talg door je hele haar verspreid. Dat wil je niet! Ook als je net je haar hebt gewassen kun je beter niet teveel aan je haar zitten, borstelen of kammen. Door dit te doen activeer je de talgklieren, waardoor ze dus nog meer talg gaan aanmaken.

2. Minder met het gebruik van haarproducten

Hoe fijn en mooi ze je haar soms kunnen maken, haarproducten gebruiken zijn een andere oorzaak van je vette haar. Pas vooral op bij het gebruik van vette producten, zoals olie. Gebruik eerst een klein beetje en pak als het echt nodig is, wat erbij. Zo voorkom je dat je haar zwaar wordt door de hoeveelheid mousse, bijvoorbeeld. Pas ook op met het gebruik van conditioner. Gebruik dit alleen op het onderste deel van je haar!

3. Ontdek droogshampoo

Droogshampoo is je redding op het gebied van vet haar. ‘s Ochtends word je wakker en kom je tot de ontdekking dat je haar toch wel erg vet is. Maar, je hebt geen tijd. Spray wat droogshampoo in je haar en weg is je vette haar. Pluspunt is dat je er ook nog eens veel volume van krijgt.

4. Was je haar niet te vaak

“Goh Marlotte, kom eens met iets nieuws. Als mijn haar vet is, móét ik het gewoon wassen. Ik kan me toch niet in het openbaar vertonen met mijn vette kapsel?” Natuurlijk snap ik dat je je haar wilt wassen als je haar vet is. Maar de oorzaak van je vette haar is juist het wassen van je haar. Probeer het zoveel mogelijk uit te stellen. Moet je het nu elke dag wassen? Gebruik op de tweede dag, als het echt vet is, droogshampoo. Houd dit vol en probeer het steeds een dagje uit te stellen. Eerst moest ik het ook elke dag, of soms om de dag, wassen. Maar nu was ik mijn haar zo’n twee keer in de week. Als zelfs ik het kan, kan jij het ook! Probeer het eens.

5. Draag je haar vast

Als je je lokken los draagt, ga je automatisch sneller aan je haar zitten. Of je er nou aan gaat frunniken en draaien of wat volume wilt creëren. Draag daarom je haar in een rommelige staart, top knot of een vlecht. Het is weer eens wat anders dan dat eeuwige losse haar en je kunt zo het wassen van je haar langer uitstellen.

Wat doe jij tegen vet haar? Was jij het gewoon elke dag of heb je nog andere tips? Laat het hieronder in de reacties weten.

Lees ook 6x wat te doen tegen vet haar.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
sneakers voorjaar
De mooiste sneakers voor het voorjaar

Vorige week vertelde ik al over de nieuwe kledingtrends voor het voorjaar van 2017. Maar een outfit is natuurlijk niet...

Sluiten