Tips tegen wallen

Zo vlak voor de zomervakantie is het vaak nog even flink aanpoten op school, werk of stage. Projecten moeten worden afgerond, deadlines gehaald en voor de laatste tentamens moet nog even flink gestudeerd worden. Tja, de laatste loodjes zijn nou een keer het zwaarst. Vaak komt daar dan ook de nodige stress bij kijken en we weten allemaal dat stress niet bepaald goed is voor je looks. Je gezicht ziet er grauw uit en je loopt met flinke wallen onder je ogen rond. Tijd om daar iets aan te doen! Vandaag geef ik 6 tips tegen wallen dus lees snel verder.

1. Lichtere concealer

Voor een instant frisse oogopslag kun je het beste een concealer gebruiken die net iets lichter is dan je eigen huidskleur. Dit lift het gebied onder je ogen en camoufleert je wallen beter dan een concealer in je eigen kleur. Voor nog meer resultaat kun je de concealer het best in een V-vorm onder je ogen aanbrengen en niet alleen op de kringen zelf.

tips tegen wallen

2. Voeding

Ook een slecht voedingspatroon kan wallen veroorzaken of verergeren. Om wallen te verminderen of voorkomen is het aan te raden bewerkt voedsel uit de supermarkt zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt beter kiezen voor groente en fruit, noten en zaden en zoveel mogelijk zelf koken of bakken. Een detox kuurtje kan ook wonderen doen.

3. Smeer zonnebrand

Donkere kringen onder je ogen kunnen ook veroorzaakt worden door ophopingen van pigment. Dit kun je beter voorkomen dan genezen, want als je eenmaal pigmentvlekken hebt is het best lastig om er weer vanaf te komen. Smeer altijd zonnebrand, zelfs als de zon niet of nauwelijks schijnt. Heb je al pigmentvlekken? Probeer dan eens een pigmentcrème, je hebt zelfs varianten met SPF.

4. Theezakjes

Leg twee gebruike theezakjes even in de koelkast tot ze afgekoeld zijn. Ga daarna ontspannen liggen met de theezakjes op je ogen. De thee zorgt ervoor dat de zwelling en kringen wegtrekken en daarnaast is een momentje voor jezelf ook gunstig.

5. Make-up verwijderen

Verwijder elke avond je make-up. Het is echt heel slecht voor je huid als je je make-up niet verwijdert. Je huid veroudert sneller en zal ook sneller kringen vertonen. Het beste is het om na het reinigen van je huid ook nog een hydraterende crème aan te brengen.

6. Lepel uit de vriezer

Als je er ‘s ochtends meteen fris uit wilt zien kun je de avond van tevoren twee lepels in de vriezer leggen. Leg deze ‘s ochtends op je ogen en je zult merken dat de zwelling aanzienlijk vermindert.

Heb je nog meer tips tegen wallen? Laat het weten in een reactie!

Lees ook: Zo draag je make-up in de zomer!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Primark AW15 collectie

Na het zien van het lookbook Primark AW15 weet ik weer waarom de kledingketen zo immens populair is; afwisselende collecties met...

Sluiten