Tips voor een fijne thuiswerkplek

Hoor jij ook bij de ‘thuiswerkclub’? Dan weet je hoe belangrijk een fijne thuiswerkplek is. Een werkkamer inrichten hoe doe je dat en waar moet je op letten? Laat je inspireren door onze handige tips voor een fijne thuiswerkplek!

Tips voor een fijne thuiswerkplek

Met behulp van deze tips creëer in no time een fijne thuiswerkplek zodat je zo comfortabel mogelijk en vol energie thuis aan het werk kunt.

1. Een vast plek om te werken

Als je thuiswerkt is de verleiding groot om de hele dag lekker in je pyjama met je laptop op schoot vanaf de bank te werken. Om vol focus te kunnen werken is het belangrijk dat je een ruimte in je huis uitkiest waar je je werkplek gaat inrichten. Of dit nu in je woonkamer, op zolder of in de keuken is, dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je een plek kiest waar jij je fijn voelt.

2. Een fijn bureau

Werk je het liefst aan een groot, klein of mobiel bureau? Of werk je het liefst aan de keukentafel? Er zijn mogelijkheden genoeg en kies het type bureau waar jij fijn aan kunt werken. Zelf houd ik van een ruime werkplek, dus daarom heb ik gekozen voor een grote houten plank die ik op twee schragen geplaatst heb. Zo heb ik een enorm bureau en het is ook nog eens budget proof. Ik vind het ideaal!

3. Comfortabel zitten

Als je de hele dag achter je laptop zit is het belangrijk dat je goed zit om bijvoorbeeld rugpijn te voorkomen. Zorg voor een goede bureaustoel en vergeet ook niet je bureau op de juiste hoogte af te stellen.

4. Goede verlichting

kamerplanten interieur

Goede verlichting is belangrijk en al helemaal als je veel in de avonduren werkt. Zorg voor voldoende licht in en om je werkplek en hang bijvoorbeeld een mooie grote hanglamp op of kies voor een of meerdere bureaulampen.

5. Clean desk policy

Misschien heb ik het alleen over mezelf, ik vermoed van niet, maar voordat ik er erg in heb ligt mijn hele bureau vol met allerlei spullen. Alles behalve goed voor je focus. Ken je het clean desk policy? Kort samengevat: opgeruimd staat netjes én het is goed voor je focus. Voordat ik aan het werk ga ruim ik eerst mijn bureau op en zorg ik dat er alleen spullen liggen die ik nodig heb. Een van de dingen is mijn mobiel. Om mijn klanten te bellen, af en toe een story op Instagram te plaatsen en omdat ik gewoon heel blij van het hoesje word. Ik heb hem laten maken bij Hoesjesdirect.nl; ik ben er echt super blij mee!

6. Genoeg stopcontacten

home office

Aan je laptop, printer of bijvoorbeeld je bureaulampen, overal zit een stekker aan of heeft op den duur tijd nodig om op te laden. Zorg daarom dat er voldoende stopcontacten om je werkplek heen beschikbaar zijn.

7. Sfeer en decoratie

botanisch interieurac

Nu de basis van je thuiswerkplek klaar is, begint het leukste gedeelte: de aankleding. Je kunt het precies inrichten zoals jij wilt en maak het vooral persoonlijk en verzamel spullen om je heen waar je blij van wordt. Wil je een muur verven of behangen? Met de kleuren groen, roze, geel en blauw creëer je een frisse en energieke sfeer. Zet ook een paar groene planten neer, planten vergroten je productiviteit.

Veel plezier met het inrichten van je eigen fijne thuiswerkplek en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

Vind je het lastig om geconcentreerd thuis te werken? Marlou heeft een paar super handige thuiswerk tips voor je!

  • aaah dankjewel voor deze tips!
    ik mis het werken in cafe’tjes echt ontzettend. Thuis werken aan de Luxury Beauty delivery app vind ik toch best wel lastig.
    ik ga is kijken waar ik een fijn plekje in huis kan creëren om eraan te werken.
    Dankjewel!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
zomerschoenen
Dit zijn de schoenentrends voor de lente / zomer 2020

Na alle regen en grauwigheid van de afgelopen dagen ben ik nu echt ontzettend toe aan de lente. Om me...

Sluiten