7x tips voor een beter humeur

Audrey Hepburn zei het ooit al: ”Happy girls are the prettiest”. Een slecht humeur is niet alleen vervelend voor je naasten, maar ook zeker voor jezelf. Iedereen om je heen afsnauwen terwijl je diep van binnen heus wel weet dat ze het alleen maar goed bedoelen. Helaas beschikken we niet over dat ene knopje dat ons meteen weer in de goede mood brengt. Sporten, de buitenlucht in en een dagje weg plannen klinken zeker als heerlijke oplossingen, maar zijn deze niet altijd haalbaar wegens tijdgebrek.

Gelukkig zijn er ook snelle tips voor een beter humeur. Simpel als wat, als je er maar even aandacht aan besteed. Mensen met een goed humeur hebben minder last van stress, hartproblemen en leven langer. Dus focussen op die glimlach en je slechte humeur verdwijnt als sneeuw voor de zon!

1. Rechtop!

Niet alleen goed voor je rug, maar ook voor je humeur: sta eens stil bij je houding. Loop met je schouders naar achteren en let op een rechte rug als je zit. Hoe blijer je loopt, hoe blijer je je voelt! Rechtop zitten heeft ook een positief effect op je zelfvertrouwen dus dubbele reden om fier door het leven te gaan.

2. Heb een mening

Ja, echt. Een duidelijke mening of een standpunt hebben (en deze ook uitspreken!), leidt tot een positiever gevoel. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat activisten betere relaties hebben, meer zelfvertrouwen en een groot sociaal netwerk. Laat van je horen, jouw mening mag er ook zijn en je zult zien dat je je beter voelt dan wanneer je stil blijft.

3. Maak contact

Weg met de gesloten houding, stel je open voor je naasten en maak oogcontact. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wij ons relaxter en veiliger voelen als wij contact maken met de mensen om ons heen. Begroet je buurman, lach naar die mevrouw op straat en kijk de conducteur eens aan als je je OV-kaart geeft.

Schermafbeelding 2015-04-24 om 10.08.41

4. Alle kleine beetjes…

Wij gierige Nederlanders hebben het niet zo in ons systeem zitten om een iets weg te geven, maar dat is hartstikke zonde. Een kleine gift levert namelijk al een gelukkiger gevoel op. Trakteer je vriendin op dat ene nieuwe boek, geef een fooi aan de koffiejuffrouw of leg wat munten neer bij de straatmuzikant.

5. Geef geld uit aan ervaringen

Geld maakt niet gelukkig, maar onderzoek heeft aangetoond dat we wel degelijk gelukkiger worden van een aankoop. Dit geldt niet voor kleding of ander materiaal, maar wel als we geld uitgeven aan ervaringen. Tickets voor musicals, concerten en theater geven ons een geluksgevoel omdat we ons op die manier meer sociaal verbonden voelen.

6. Praat met vreemden

Een praatje met onbekenden schiet er vaak bij in. We hebben het druk, druk, druk en zijn in de rij bij de kassa meer bezig met onze telefoon en volle agenda dan dat we eens een praatje maken met de mensen om ons heen. Zonde, want een gesprekje met de caissière of bakker zorgt voor een oppepper. Twee vliegen in een klap, want je laat de ander ook achter met een glimlach!

7. Bekijk een wonder

Ken je dat filmpje van die leeuw die zijn opvoeder na jaren weer terug ziet? Zo niet, dan moet je hier even kijken. Een instant oppepper voor je humeur. Uit onderzoek is gebleken dat naar wonderen kijken een positief effect heeft op het humeur van mensen. Grote (gevaarlijke) dieren in combinatie met mensen zorgen ervoor dat wij ons klein voelen en dat leidt tot een overweldigend gevoel.

snelle tips voor een beter humeur 3

 

Vind je het moeilijk om vreemde mensen aan te spreken? Hier lees je tips voor meer zelfvertrouwen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
anti-kater tips
Anti-kater tips: Zo zie je er toch mooi uit ‘the day after’

De dag na het stappen vraag je je vaak als eerst af hoe je zo snel mogelijk van die ellendige hoofdpijn...

Sluiten