Tips voor het gebruik van zelfbruiners

Een zongebruind lichaam willen we allemaal wel. Met een bruin kleurtje lijk je slanker, kleding staat vaak mooier en het ziet er gezond uit. Helaas laat de zon zich nog niet zo erg zien in Nederland en de zonnebank is natuurlijk ook niet echt goed voor je huid. Gelukkig zijn er zelfbruiners om zonder zon toch een mooie kleur te krijgen!

Met deze tips kun je zelf aan de slag gaan om een mooie egale teint te krijgen:

1. Kies het type zelfbruiner.
Er zijn verschillende soorten zelfbruiners: sprays, lotions, melk en gels. Als je een wat vettere huid hebt is een gel een goede keus, deze trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Met een droge huid kun je het beste kiezen voor een voedende lotion. Een spray zorgt voor het meest egale resultaat, omdat de kans op strepen minder groot is. Het resultaat van zelfbruiners is na een paar uur zichtbaar.

2. Scrub en scheer je lichaam van tevoren.
Zelfbruiners leggen een laagje op je huid, dus het is belangrijk dat je huid zo glad mogelijk is. Verwijder alle dode huidcellen met een scrubgel of scrubhandschoen.  Wacht na het scheren wel even een uurtje voordat je de zelfbruiner aanbrengt, anders heb je kans op vlekken.

3. Breng de zelfbruiner zo egaal mogelijk aan.
Als je wat drogere knieën en ellebogen hebt, smeer deze dan in met een vette crème om lelijke vlekken te voorkomen. Denk er aan om je voeten en handen ook een beetje mee te nemen. Smeer niet te veel op de binnenkant van je armen, richting je oksels, want als je in de zon ligt, wordt het daar ook niet zo bruin. Heb je voor een spray gekozen? Spray dan van ongeveer 30 centimeter afstand je lichaam egaal bruin. Denk er aan om je handen te wassen na het aanbrengen!

4. Wacht even met aankleden.
De meeste zelfbruiners trekken vrij snel in, maar het is toch verstandig om hier even mee te wachten. Doe bijvoorbeeld in de tussentijd je  make-up op.

5. Houd je huid goed gehydrateerd!
Om zo lang mogelijk van je bruine kleurtje te genieten, smeer je jezelf elke dag in met een voedende bodylotion.

De meeste zelfbruiners blijven een aantal dagen mooi egaal. Begin je kleurverschillen te zien? Je kunt heel makkelijk de bruine kleur er weer af scrubben en nieuwe zelfbruiner aanbrengen!  Succes!

L’oreal spray €17,99      //      Garnier melk €13,99         //       Dove lotion €7,99      //      Lancaster gel €22,50

Zelfbruiners zijn online of bij de drogist te koop.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Outfit: Vlinder jurkje

Het weer is de laatste paar dagen heerlijk dus ik besloot mijn outfit hierop aan te passen. Dit jurkje met...

Sluiten