Tips voor natuurlijke highlights

Nu de zomer eraan begint te komen, is het tijd om je lokken weer een tintje lichter te maken. Misschien ben je al heel erg ervaren op dit gebied of misschien ben je juist van plan voor het eerst highlights te nemen. Maar hoe zorg je voor natuurlijke highlights?  En hoe hou je het haar gezond? Wij hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Tip 1: Leave it to the professionals
Mocht je  nog nooit eerder zelf highlights hebben aangebracht, dan is het aan te raden om naar de kapper te gaan. Het is dan ook hun beroep om het haar goed te verzorgen. Het mag dan wel wat meer geld kosten, maar het resultaat mag er zeker wezen.

Tip 2: Know the key to good color
De eerste stap voor het ontwikkelen van een persoonlijke haarstijl is om terug te gaan naar je natuurlijk haarkleur. Een goede vuistregel hiervoor is, is dat jouw haar er het beste uit ziet wanneer het op je natuurlijke kleur en textuur lijkt. Wees blij met je eigen haarkleur! Een beetje aanpassen is niet erg, maar om er totaal iets anders van te maken is zonde. Ook is het dan erg lastig om weer naar je natuurlijke haarkleur terug te gaan. Ga daarom naar een kapper die je vertrouwt en luister naar hun professionele advies. Want een goede kapper raadt waarschijnlijk aan om niet meer dan twee tinten lichter te gaan.

Tip 3: Stretch your budget
Om het niet veel te duur te maken voor jezelf, is het aan te raden om de bezoekjes naar de kapper een beetje uit te stellen. Een tijdruimte van vier tot acht weken is namelijk heel normaal. En de highlights die het minst onderhoud nodig hebben, zijn de highlights die een of twee tinten donkerder dan je natuurlijke haarkleur. Ze beginnen bij je haarwortels en gaan dan over tot je eigen haarkleur richting het einde van je lokken.

Tip 4: Maintain healthy hair
Door het lichter maken van je haar wordt het automatisch meer kwetsbaar. Daarom is een grondige conditoning behandeling erg aan te raden. Het zorgt ervoor dat je haar er gezond uit zal zien. Daarnaast is het ook verstandig om styling producten zo min mogelijk aan te raken waar veel alcohol in zit. En vergeet niet om beschermende producten te gebruiken tegen hitte, wanneer jij je haar gaat stijlen, föhnen of krullen.

Bron: Lauren Conrad

Neem voor meer beauty tips een kijkje in ons overzicht! En lees hier het originele artikel.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
8 x Gezonde Smoothies

Smoothies maken is altijd leuk, maar soms is de inspiratie even nergens te bekennen en maak je elke keer die...

Sluiten