Review: Train je thuis strak met Insanity Workout

Een nieuw jaar begint vaak met goede voornemens. Zo ook bij mij… Ik wilde weer wat intensiever gaan sporten en stond op het punt om me in te gaan schrijven bij een sportschool om Bootcamp lessen te gaan volgen, tot ik een tip kreeg van een goede vriendin: Insanity Workout. Ik had er nog nooit van gehoord dus was wel benieuwd en ging zoeken op internet. Insanity Workout is een dvd die je kunt kopen maar (als je een handige vriend hebt) ook gratis kunt downloaden. De workout kun je lekker in je eigen huis doen en je bepaalt zelf wanneer je dit doet. Ik raad wel aan om een vaste dag en tijdstip te plannen want anders zul je zien dat het er vaak bij in schiet.

In totaal bestaat de workout uit tien trainingen van ongeveer 45 minuten. Het beste en snelste resultaat krijg je wanneer je 60 dagen lang, zes dagen per week traint. Ik heb besloten om twee keer per week samen met mijn vriend (altijd fijn om elkaar te motiveren) Insanity te gaan doen. Ik doe het niet om af te vallen maar om fitter te worden, een betere conditie te krijgen en strakker in mijn vel te zitten. Ik doe ook nog aan volleybal en tennis dus zes dagen per week zou een beetje te veel van het goede zijn.

Vandaag ben ik begonnen met de eerste sessie. Dit was een workout van 30  minuten, de zogenaamde fit test. Wanneer je wel zes dagen per week traint is het de bedoeling dat je na twee weken nogmaals deze test doet zodat je kunt zien of je vooruitgang boekt. Ik moet zeggen dat ik na deze test al helemaal kapot was.. Trainer Shaun T liet ons acht interval oefeningen doen en we moesten ons resultaat opschrijven. Alle oefeningen duurden een minuut en we moesten dus zo vaak mogelijk een beweging herhalen. De oefeningen zijn wat lastig te omschrijven maar denk bijvoorbeeld aan zo vaak mogelijk opdrukken waarbij je steeds je benen ook beweegt. Je maakt een soort sprongbeweging waarbij je benen steeds bij elkaar en dan weer uit elkaar gaan terwijl je jezelf opdrukt.

Tip: zet wel de verwarming uit voordat je begint want bij deze workout is de kans dat je het droog houdt héél klein.

Ik ben heel benieuwd of ik na een aantal weken het resultaat van de trainingen zal merken. Insanity schijnt te werken omdat het een max interval training is waarbij je (in tegenstelling tot traditionele intervaltrainignen) langere periodes van zware inspanning hebt met dan een korte stop, net lang genoeg om op adem te komen. De trainingsmethode belooft een verbranding van 1000 calorieën per workout voor geweldige resultaten waarbij je dus flink kunt afvallen. Het enige wat je nodig hebt is de dvd. Er komen geen gewichten bij de training kijken en een matje is ook niet persé nodig maar kan bij sommige grond oefeningen wel fijn zijn.

De workouts zijn steeds verschillend. Zo heb je bijvoorbeeld pure cardio trainingen voor vetverbranding maar ook veel verschillende oefeningen voor slanke benen en strakke billen en buikspieren. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn resultaten en de workouts! Klik hier voor een video van Insanity om nog een beter beeld te krijgen van de trainingen.

 

UPDATE: NA 1 MAAND INSANITY – ERVARINGEN EN VOORUITGANG

Lees ook: 10 x Insanity Instagram Bodies

insanity

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
preppyfashionist
Outfit: Oxblood velvet

Last week I had a blogger meeting with the Gorgeous Naya from the blog Fashapple It feels like having a date you...

Sluiten