De trenchcoat: dé musthave dit najaar

De iconische trenchcoat heeft (volgens mij) nog nooit één modeseizoen overgeslagen. Ook dit najaar is de trenchcoat weer een musthave die niet aan je kapstok mag ontbreken. Komt dat in ons ‘niets is veranderlijker dan het weer’-kikkerlandje even goed uit. In weer, wind, regen of storm trotseer jij straks elke herfstbui lekker trendy in je nieuwe trenchcoat.

Aquascutum & Burberry

Heb jij er wel eens bij over nagedacht waar de trenchcoat vandaan komt? Eerlijk gezegd nog niet totdat ik dit artikel ging schrijven. De vertaling vanuit het Engels is: loopgraaf jas. Gaat er al een bellentje rinkelen?

De trenchcoat is halverwege de 19e eeuw uitgevonden door het Londense merk Aquascutum, maar het Engelse merk Burberry maakte de jas begin 1900 pas echt beroemd.

trenchcoat burburry factory

Na de Eerste Wereldoorlog werd de trenchcoat echt een succes door de officieren van het Britse ministerie van Defensie die de waterdichte jas over hun uniform droegen. Toen ‘de mannen’ terugkeerden naar huis ontdekten ook hun vrouwen de veelzijdigheid van de jas. Sindsdien is dit fashionitem eigenlijk niet meer uit het straatbeeld verdwenen.

De trenchcoat herfst 2018

Deze herfst mag een mooie trenchcoat niet in je garderobe ontbreken, het liefst van nylon en in de kleur chocoladebruin. Je kunt kiezen uit verschillende modellen: ga je voor een korte jas of een lang model met een brede schouderpartij en je hebt ook nog de keuze uit een basic exemplaar en een trenchcoat met leuke details als bijvoorbeeld een opvallende kraag of mouwen.

Qua prijs? The sky is the limit (bij wijze van spreke dan). Het is wat je er voor over hebt (wel vind ik het net als een little black dress een item wat altijd van pas komt), en wat je te besteden hebt.

Mijn favorieten

trenchcoat bruin
TAMARIS | Camelkleur
trenchcoat khakiWeekday | CORRA khaki
trenchcoat tommy hilfigerTommy Hilfiger | Soepelvallend model met merkborduring

trenchcoat burberryBurberry | Buckingham klassiek model in camel

Hangt er al een trenchcoat in jouw kast?

Heb jij al een trenchcoat of ga je dit najaar deze musthave aan je garderobe toevoegen? Zelf heb ik ‘em al jaren en zo richting het najaar haal ik hem ‘trouw’ weer uit de kast. Nu ik zo bovenstaande jassen zo zie kom ik toch aardig in de verleiding om dit jaar weer eens een nieuw exemplaar aan te schaffen…

Meer fashion inspiratie? Dit zijn de nieuwe outfit trends voor in de herfst.

Foto’s: Pinterest

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
outfit trends voor in de herfst
De nieuwe outfit trends voor in de herfst

Is je garderobe van vorig najaar toe aan een upgrade, of kom je er deze herfst nog stylish verantwoord mee...

Sluiten