5 x inspiratie voor een tuinafscheiding

Beter een goede buur dan een verre vriend. Helemaal mee eens, maar een beetje privacy in je tuin is natuurlijk wel zo fijn. Een tuinafscheiding is dan de perfecte oplossing. Naast extra privacy is het gelijk ook een mooie finishing touch van je tuin. Laat je heerlijk inspireren door onze favoriete sfeervolle en mooie tuinafscheiding ideeën.

De wereld aan mogelijkheden

Er zijn zo veel verschillende manieren om je tuin af te scheiden van je buren dat het best lastig kan zijn om een keuze te maken. Denk alleen maar aan alle verschillende materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Om de keuze iets makkelijker voor je te maken hebben we onze 5 favoriete tuinafscheiding ideeën voor je op een rijtje gezet.

tuininspiratie

5 x inspiratie voor een tuinafscheiding

1. Een schutting

Een schutting is een van de meest gebruikte tuinafscheidingen. Best logisch want het geeft je tuin gelijk een hele natuurlijke sfeer. Naast een houten schutting is een hout-beton schutting ook heel mooi om je tuin zowel een natuurlijke als een elegante look te geven.

2. Horizontaal of een verticaal gevlochten heg

Of je nu kiest voor een horizontaal of een verticaal gevlochten heg, beide geven je tuin een hele natuurlijke en open sfeer. Heb je een kleine tuin? Kies dan voor verticaal vlechtwerk omdat je tuin er groter door lijkt. Het leuke van een horizontaal gevlochten heg is dat je er ook potten en manden in kunt hangen. Staat super sfeervol.

3. Houten balken

Dit is een van mijn favoriete tuinafscheiding ideeën. De afscheiding is alles behalve saai omdat je verschillende lengtes houten balken gebruikt én je kun het ook vrij makkelijk zelf maken.

4. Hoge heg

Wil je een hoge tuinafscheiding? Dan is net als een houten schuttig een hoge heg ook een hele goede optie. Het vergt wel wat meer onderhoud, maar daar krijg je wel een extra beschut gevoel, inclusief een zee aan mooie kleuren, voor terug.

tuininspiratie houthok

5. Houten hekje met klimrozen

Wil je graag een romantische sfeer in je tuin? Dan is de combinatie van een standaard houten hekje die je laat begroeien met een mooie klimroos perfect. Het staat heel klassiek, sfeervol én romantisch.

Is jouw tuin nog niet herfst proof? Laat je inspireren: leuke tuininspiratie voor het najaar.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
overwinteren in een warm land
4 x waarom overwinteren in een warm land best een goed idee is

M'n vakantie naar Curacao is nog maar een paar weken geleden maar met dit herfstachtige weer verlang ik accuut weer...

Sluiten