Valentino’s najaarscollectie geïnspireerd door Nederland

Gisteren was Valentino aan de beurt om hun nieuwe collectie voor het najaar van 2013 te tonen tijdens Paris Fashion Week en wat bleek; het Italiaanse modehuis had zich laten inspireren door ons kikkerlandje! Met als uitgangspunt een van de bekendste schilderijen van Vermeer; ‘Het meisje met de parel’ zijn ontwerpers Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli aan de slag gegaan. De keuze voor dit schilderij maakten ze omdat ze vrouwen wilden vast leggen in een privé moment. Later heeft het duo ook nog andere schilderijen van de Hollandse Meesters bekeken en ook hieruit elementen gehaald.

Deze Nederlandse inspiratie vertaalde zich duidelijk naar de catwalk; jurkjes met op Delfts Blauw geïnspireerde prints, tulpen borduursels en vooral veel kraagjes voerden de boventoon. Ook het kleurenpalet deed Hollands aan; naast het signature Valentino rood was er veel blauw, wit, zwart en groen te zien. Een paar looks uit de show:

Voor degenen die de show nog niet gezien hebben, hij is hier te bekijken. Het is zeker een aanrader!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Video: Sasha Spielberg voor Winter Kate en House of Harlow 1960

Met één van werelds bekendste Hollywoodregisseurs als vader, is het niet gek dat Sasha Spielberg ook voor de filmwereld heeft...

Sluiten