Hoe overleef je een verbouwing?

Vol trots heb je een huis gekocht en in gedachte ben je al heerlijk bezig met de inrichting. Voordat het zover is moet je nog wel stevig aan de klus want er staat nog een hele verbouwing op je te wachten. Je valt van het ene in het andere verbouwingsproject, overal zit stof, je wordt met de dag meer moe… Het valt je toch best tegen… Ho wacht! Dit zijn onze tips om een verbouwing te overleven.

Van bouwval naar droomhuis

Als er iemand een expert in verbouwen is, dan is Marlou het wel. En haar vriend Jurre niet te vergeten. Dit gouden klusteam veranderde namelijk een bouwval in een droomhuis. Hier ging wel een complete verbouwing aan vooraf waarbij ze zeven maanden in het stof leefden en waarbij ze zo’n beetje elke muur in het huis heb voorzien van een vers laagje verf een ook alle kozijnen zijn grondig aangepakt. Alle deuren in huis werden vervangen en voorzien van nieuwe cilindersloten en mauer sloten. Ook alle vloeren in het huis werden vernieuwd.

Het gouden klusteam Marlou & Jurre.

Ik heb zo’n vermoeden dat je nu wel een goede indruk van dit enorme project hebt. Toch? Hoog tijd om de ‘hoe overleef je een verbouwing’ tips van dit gouden klusteam met je te delen.

Een verbouwing overleven doe je zo

1. Focus op het eindresultaat

Focus je op het eindresultaat wat je in gedachte hebt. Marlou deed dit door vooraf een aantal moodboards te maken zodat ze precies wist hoe het huis moest worden. Door hier tussendoor naar te kijken wist ze weer waar ze het voor deden en dit gaf haar extra motivatie om door te gaan.

2. Doorpakken!

Denk er niet aan dat je geen zin om te klussen hebt. Plan goed de dagen in dat je gaat klussen en houd je hier aan. Het werkte heel prettig om zo gestructureerd te werk te gaan. Als je eenmaal een paar dagen of weken stopt dan is het heel lastig om de draad weer op te pakken. Doorpakken dus!

3. Teamwork

Marlou en haar vriend Jurre bleken een perfect klusduo. Ze hebben nauwelijks ruzie gemaakt, maar natuurlijk waren er momenten dat het tegenzat en toen werd er ook flink gevloekt. Blijf communiceren als het even tegen zit en houd samen jullie einddoel in gedachte.

4. Met muziek is klussen nog leuker

Met fijne muziek is het klussen een stuk leuker. Gedachten op nul, muziek aan en schuren maar! Of verven, of kitten of.. Nou ja, wat maakt het uit. Lekker meezingen met foute Nederlandse nummers of fijne jazz en je gedachten de vrije loop laten en fantaseren over hoe het eruit ziet als de verbouwing achter de rug is.

5. Take a break

Verstand op nul en doorpakken werkt meestal het beste. Toch kan een kleine klus break ook weer heel motiverend werken. Take a break, laat even helemaal op en ga daarna weer vol aan de bak.

Het eindresultaat van deze grote verbouwing? Kijk en geniet:

De herfst vraagt er gewoon om om heerlijk veel warmte en gezelligheid in huis te halen. Hoe pak je het aan? 6 tips om je huis knus en herfst proof te maken.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
kledingtips vriend
3 x leuke kledingtips voor je vriend

De liefde van de man gaat dan misschien wel vaak door de maag, bij vrouwen gaat die grotendeels over (door?)...

Sluiten