Vind je balans: sociaal leven versus werk

Of je nou studeert of carrière aan het maken bent, het is altijd lastig om een goede balans te vinden tussen werk en je sociale leven. Veel van ons voelen een druk om te presteren en ons sociale leven kan hier nog wel eens onder te lijden hebben. Goede cijfers halen of een goede positie op je werk én genoeg tijd overhouden voor sport, vrienden en familie, hoe doe je dit nou? Kijk mee naar onze tips voor een goede balans tussen werk en een sociaal leven.

sociaal leven

1. Realistische doelen

Zorg ervoor dat je doelen realistisch zijn. Hiermee bedoel ik dat je niet elke avond overwerkt of tot erg laat door studeert.  Als je gewend bent om dit wel te doen, kan dit erg lastig zijn. Het is daarom een goed idee om gewoon eens iets uit te proberen. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je maximaal één avond per week doorwerkt en geef jezelf de rest van de week vrij.

2. Pak je rust

Het is heel belangrijk om af en toe rustig aan te doen en leuke dingen te gaan doen met je vrienden. Zo voel je je ontspannen en ben je daarna juist weer een stuk productiever.

3. Prioriteiten stellen

Het kan natuurlijk zijn dat je echt heel druk bent en geen dag vrij kan nemen. Stel daarom prioriteiten. Wie is echt belangrijk voor je en wil je graag zien? Ook is het belangrijk om creatief met je tijd om te gaan. Vragen je vriendinnen je mee uit, maar heb je echt geen tijd om de hele zondag brak te zijn en zo niks af te krijgen? Stel dan voor om zondagmiddag te lunchen.

4. Productiviteit

Zorg ervoor dat je in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk werk af krijgt. Raak je tijdens het studeren te snel afgeleid thuis? Ga dan naar de bibliotheek. Werk jij thuis juist sneller omdat je geen afleiding hebt van collega’s? Stel dan eens voor aan je baas om zo nu en dan thuis te werken.

5. Combineer het nuttige met het aangename

Wat is er nou handiger dan iets wat je moet doen combineren met iets leuks? Vraag bijvoorbeeld je vriendin om samen te studeren. Een win-win situatie!

Lees ook: 5 x simpele feel good tips 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
watermeloen-smoothie
Smoothie of the week: watermeloen smoothie

Vandaag weer een nieuwe smoothie of the week! Nu het weer wat warmer is, is het heerlijk om een verfrissende...

Sluiten