3 X Waarom vintage schoenen tof zijn

Tijdens je zoektocht naar nieuwe schoenen denk je waarschijnlijk niet meteen aan een ‘nieuw’ vintage paar. Zonde eigenlijk, want deze schoenen zijn vaak heel leuk en net even anders dan de exemplaren die je tegenkomt in de winkel(s). Ik ben zelf groot fan van de kledingmarkt in de IJ-hallen waar je vaak heel veel moois tegen het lijf loopt. Ook op rommelmarkten kun je vaak lekker rondneuzen en mooie dingen vinden. En dan hebben we natuurlijk nog het walhalla web waar we voor vintage items terecht kunnen bij sites als Marktplaats en Fashionlab. Vintage schoenen hebben misschien een wat stoffig imago, maar als je het een kans geeft, zie je al gauw dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Nieuwe schoenen geven altijd een fijn gevoel. Het klinkt natuurlijk een beetje oppervlakkig als ik nu zeg dat ik er blij van word, maar dat is dus wel zo. Er bestaan niet voor niets zoveel quotes over hoe blij je wordt van shoppen. En waarom ook niet? It’s cheaper than a psychiatrist! En door te kiezen voor vintage schoenen, heb je nog extra voordelen die je meepakt:

1. Duurzaam

We moeten met z’n allen een beetje om het milieu denken en iedere maand een nieuw paar schoenen past niet helemaal binnen het straatje ‘duurzaam’. Door voor vintage schoenen te kiezen, hergebruiken we gewoon een paar dat nog prima langer mee kan!

vintage schoenen

2. Betaalbaar

Onze portemonnee wil (helaas) ook wat en om een nieuw paar dure schoenen staat het meestal niet te springen. Groot voordeel dus dat vintage schoenen een stuk vriendelijker geprijsd zijn en vaak wel binnen je budget vallen. Kun je er misschien zelfs twee paar aanschaffen…

3. Uniek

Ik kan er zelf best chagrijnig van worden als ik vol trots mijn nieuwe schoenen draag en ik kom in de stad nog drie mensen tegen met hetzelfde paar. Nee, heel uniek ben je vaak niet met je aankoop uit een populaire schoenenwinkel. Met een vintage exemplaar is deze kans nihil en ben je net even wat unieker!

Bekijk hier welke modekleuren het helemaal zijn voor deze herfst. 

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
5 X Bijzondere hotels

Er zijn slaapplekken die je altijd bijblijven. En tegenwoordig zijn er wel hele bijzondere hotels te vinden. Soms een beetje...

Sluiten