7 X Waarom hardlopen goed voor je is

Eigenlijk wil je het al wel een tijdje proberen, maar iedere keer heb je weer een andere smoes. Nu is het bijvoorbeeld wel erg heet om te beginnen met hardlopen. En een terrasje pakken is natuurlijk ook wel heel erg verleidelijk. Maar… hardlopen is ook erg leuk! Daarnaast word je er fit van en met een beetje geluk krijg je ook nog eens een lekker kleurtje. Nog niet overtuigd? Ik geef je alvast 7 redenen waarom hardlopen goed voor je is:

1. Je kunt het altijd en overal doen

We hebben het over hardlopen natuurlijk… In de ochtend voor je naar je werk gaat een rondje door het park of in de pauze op de loopband. Er is altijd wel een gaatje om wat kilometers te maken. Ook op vakantie is het ideaal om de buurt te verkennen.

2. Lopen is voordelig

Het enige wat je nodig hebt is een goed paar hardloopschoenen, dus je zit niet vast een duur abonnement van de sportschool. En er zijn heel veel mooie hardloopschoenen te koop, dus een mooi excuus om nog eens te gaan shoppen. En het is natuurlijk jammer om die mooie pareltjes in de kast te laten staan.

3. Tijd voor die shortjes

Een rondje hardlopen is een van de beste manieren om calorieën te verbranden en is daarom een goede manier om wat af te vallen. Je traint je buik, billen én benen! Dus show your legs!

4. Boost voor je zelfvertrouwen

Meer bewegen zorgt voor een positiever lichaamsbeeld. En daar komt ook nog eens bij kijken dat wanneer jij resultaat gaat zien, je natuurlijk helemaal beter in je vel zit.

5. Lekker slapen

Uit studie is gebleken dat hardlopers een beter slaapritme hebben en daarnaast ook nog kwalitatief beter slapen. En een goede nachtrust is weer erg belangrijk voor een goede gemoedstoestand. Hoppa, twee vliegen in één klap!

6. No stress

Heb je stress op je werk? Of loopt het privé allemaal niet lekker? Door een stuk je hardlopen, maakt je lichaam endorfine aan wat ervoor zorgt dat je een stuk kalmer en stressbestendig wordt. Je kunt tijdens het hardlopen écht even je hoofd leeg maken en nergens aan denken.

7. Stralende huid

Hardlopen zorgt voor een stralende huid, omdat  het lopen zorgt dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Hierdoor worden  de afvalstoffen sneller afgevoerd en dat zorgt voor een mooie huid.

Of zoals Nike zou zeggen: Just do it!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
strakke buik challenge
Tip: een strakke buik in 4 weken

Het einde van de zomer is in zicht.. Heb jij net als ik (net iets te veel) genoten van heerlijke...

Sluiten