Waarom val ik niet af?

We zouden allemaal wel een killer bikinibody willen. Toch? Je hebt besloten om je hele levensstijl om te gooien en nu eindelijk écht die 5 kilo er af te trainen. Misschien ben je al wel weken, maanden of jaren bezig. Dagen ben je in de sportschool te vinden waar je je in het zweet werkt. Ondanks dat je bijna dag en nacht in de sportschool bent te vinden, is het resultaat ver te zoeken. Of eigenlijk is er gewoon helemaal geen resultaat. Waarom val ik niet af?! Vandaag geef ik antwoord op deze vraag.

waarom val ik niet af?

Geduld is een schone zaak

Ben je pas een paar weken elke dag in de sportschool te vinden? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Resultaat zie je nou eenmaal niet zó snel. Verwacht niet na, bijvoorbeeld, een week gezond eten en sporten dat er een aantal kilo’s af zijn.  Heb nog even geduld! Daarnaast zou ik ook niet aanraden om uit het niets zo vaak te sporten. Bouw het rustig op, dat is ook beter voor je lichaam. Ook krijg je dan minder last van het zogenoemde ‘jojo-effect’. Dat willen we natuurlijk helemaal niet.

Je eet te weinig

Ten tweede, je eet te weinig. Dit klinkt misschien eerst gek. “Hoe bedoel je, ik eet te weinig? Anders zouden de kilo’s er toch zo afvliegen?” Zodra je te weinig eet, gaat je lichaam over op de ‘starvation-mode’. Je lichaam beseft dat er weinig voedingstoffen binnenkomen, dus zal deze als het ware op spaarstand gaan. Waardoor je uiteindelijk minder snel resultaat boekt. Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven waar ik hier verder op in ga, klik hier om naar het artikel te gaan.

Staar je niet blind op de weegschaal

Waarschijnlijk ben je tijdens het afvallen druk bezig met de getalletjes op de weegschaal. Een weegschaal zegt (vrijwel) niks over je werkelijke lichaam. Je kunt wat dikker zijn en 6o kilo wegen, maar je kunt ook een op en top fit lichaam hebben en alsnog 60 kilo wegen. Kijk niet (alleen) naar de weegschaal om je resultaat bij te houden. Maak ‘progress’-foto’s of meet je lichaam met een meetlint. In beide gevallen houd het je ook nog eens gemotiveerder als je daadwerkelijk resultaat ziet. Hoe moeilijk het misschien ook lijkt, berg die weegschaal eens ver op in je kast.

Je eet te veel

Had ik het eerst over te weinig eten, een andere reden waarom je niet afvalt is dat je teveel eet. Je hebt je levensstijl compleet omgegooid en de superfoods en groenten omarmt in je ‘nieuwe leven’. Hartstikke goed, maar wist je dat gezonde voeding ook veel calorieën kunnen bevatten? Zo zijn de ongezouten noten ontzettend gezond, maar bevatten ze ook aardig wat calorieën. Het punt met afvallen is dat je een negatieve energiebalans moet creëren. Dit wil zeggen dat je meer moet verbranden dan dat er binnenkomt. Hoe gezond die avocado en noten ook zijn, ze zijn echte caloriebommetjes. Vaak hebben we het idee dat we veel meer kunnen eten van gezonde voeding. Dat is helaas vaak niet het geval. Nu moet je natuurlijk niet avocado en noten verbannen uit je leven, maar eet niet de hele dag door ongezouten noten. Ondertussen eet jij die kilo’s die je eraf sport er gewoon weer aan. Zonde!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
haartrends 2017 2018
Haartrends herfst/winter 2017 – 2018

Is jouw haar na de vakantie verandert in een droog bosje stro waar geen land mee te bezeilen is? Zou...

Sluiten