Waarom vriendinnen belangrijk zijn

Je hoort het soms wel eens: meiden die, wanneer ze een vriendje hebben, ineens hun vriendinnen laten vallen. Of meiden die geen moeite willen steken in een vriendschap. Not the way to go girls! Vriendinnen zijn ontzettend belangrijk. Sterker nog: je hebt ze nodig. Dat klinkt misschien dramatisch, maar het is echt zo. En ik leg je graag nog even uit waarom vriendinnen dan zo belangrijk zijn.

Quality time met je girlfriends is essentieel om vriendschappen te onderhouden. Eigenlijk moet je het helemaal niet zo zien, want het moet een feestje zijn om lekker een avondje door te brengen met je vriendinnen! Als je een vriendje hebt is dat hartstikke leuk, maar je vriendje is en blijft een man. En met mannen klets je nou eenmaal anders dan met vrouwen. Daarnaast zijn vriendschappen (als het goed is voor eeuwig) en vriendjes… tja, dat is altijd maar even afwachten (de waarheid is hard, sorry!).

Goed, hieronder een aantal redenen waarom vriendinnen in je leven zo belangrijk zijn en waarom tijd doorbrengen met hen minstens net zo belangrijk is:

Je kunt alles met ze bespreken

Ik zei het net al, met je vriendje kun je echt niet alles bespreken. Er zijn altijd van die meidendingen waar jij je niet bij op je gemak voelt om het hem te vertellen, of hij zit er gewoon totaal niet op te wachten: Je bent doorgelekt op je werk, je hebt gegild toen je het nieuws hoorde dat er een nieuw seizoen Prison Break aan komt – en nee, niet omdat je het zo’n ijzersterk verhaal vond- enz enz. Niets geks, maar dit zijn wel gevalletjes die beter tot zijn recht komen bij girltalk.

No judgment

Was jij tijdens dat festival ondersteboven van een jongen, terwijl je eigenlijk een vriendje thuis hebt zitten? No worries girl, bij je vriendinnen kun je dit soort dingen gewoon kwijt. Ook voor serieuzere zaken als relatiecrisis en situaties waarbij je misschien wel verkeerd bezig bent, zullen jouw vriendinnen je altijd de waarheid vertellen.

Het is altijd gezellig

Zeg nou eerlijk: een (aantal) fles(sen) wijn leegdrinken is so much more fun met je vriendinnen dan alleen. Maar ook al gaat het niet om een avond wijntjes drinken, maar om een gezamenlijk bezoek aan de sportschool, dan nog ben je gegarandeerd van gezelligheid. Het is gewoon een stuk leuker om samen te lachen, huilen, zweten, drinken, feestjes, dansen… En ga zo maar door.

Beste shopmaatjes

Shoppen met je vriendje… Kan ook leuk zijn hoor, maar na een uurtje heeft vriendlief het waarschijnlijk al weer gezien, terwijl jij pas net op dreef bent. Met vriendinnen heb je hier geen last van. Sterker nog: je kunt gerust een hele dag inplannen voor een uitgebreide shopsessie!

En dit zijn zomaar een aantal redenen waarom vriendinnen belangrijk zijn, en waarom het ook een feestje is om  wat tijd samen door te brengen. Onthoud altijd: echte vriendschappen zijn voor altijd. Ongeacht of je nu in een relatie zit of niet, laat vriendschappen niet verslonzen… Dat zou echt doodzonde zijn.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
Interieurinspiratie: Stenen muur

Ik heb weer een grote nieuwe liefde op interieur gebied. De focus ligt dit keer op de muren, een stenen...

Sluiten