Wat doen we op brood vandaag?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik een enorm grote broodliefhebber is. Sterker nog; op vakantie verlang ik alweer naar mijn oude vertrouwde broodje van de bakker waar geen enkel ander tegenop kan. Zo’n lekkere stevige spelt met pitten, iedere dag weer. Saai? Zeker niet! Want we wisselen gewoon af met het beleg.

Een verantwoord broodje

Over het beleg gesproken; dit is wat je broodje maakt of kraakt. Qua smaak uiteraard, maar ook qua gezondheid want het een is beter voor de lijn dan het ander. Nu hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen dat chocoladepasta, brie (en de meeste andere kaassoorten), vlokken en hagelslag niet de gezondheidsprijs winnen. Maar wat is dan wél verantwoord en lekker hoor ik je denken. Nou, dat gaan wij je eens vertellen. Zo kun je iedere dag een andere sandwich bereiden en ik durf te wedden dat deze extra lekker smaakt nu je weet dat wat je eet, gezond en verantwoord is.

Benieuwd geworden? Hier vind je er alles over: Wat is gezond broodbeleg?

Ook in fruit zitten suikers, de een meer dan de ander. Benieuwd welk fruit de minste suikers bevat? Je leest het hier.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
alpha man
5 Tekenen dat je een alpha man aan de haak hebt

De alpha man is de man die iedere man wil zijn. Zo lijkt het in ieder geval als ik rondspeur op...

Sluiten