Welk kapsel past bij mijn gezicht?

Het haar en de kapper zijn voor veel vrouwen een redelijk groot dingetje. Eigenlijk heel logisch, want je haar bepaalt voor een groot deel je uiterlijk. Het juiste kapsel zorgt ervoor dat je gezicht goed uitkomt. En nog belangrijker: door het juiste haar voel jij je goed en dat straal je dan ook uit. Maar welk kapsel past bij mijn gezicht? Een belangrijke vraag waar we eerst antwoord op moeten hebben voordat we het perfecte kapsel kunnen kiezen. Op Pinterest doen we tegenwoordig heel wat inspiratie op als het gaat om beauty en haar, maar het kapsel dat de een heel goed staat, kan bij de ander heel anders uitpakken. Het is allemaal afhankelijk van je gezichtsvorm.

welk-kapsel-past-bij-mijn-gezicht

Vierkant

Laten we beginnen met wat je beter níet kunt doen als je een vierkant gezicht hebt en dat is een rechte pony. Hierdoor lijkt je gezicht breeder. Door veel te werken met volume in je haar kun je een brede kaaklijn goed verbloemen. Ga bijvoorbeeld voor een kapsel met veel laagjes of een schuine pony. Het is belangrijk dat je haar qua lengte langer is dan je kaaklijn. Highlights staan ook goed bij een vierkante gezichtsvorm.

Ovaal

Mocht je het aan durven, staat een lange bob heel erg mooi bij een ovale gezichtsvorm. Als je dit te gewaagd vindt, is een kapsel met lang haar en wat laagjes voorin ook een goede optie. Ook kun je met een ovaal gezicht goed hebben dat je je haar vast draagt. Chic opgestoken voor een avond uit of een nonchalant knotje voor overdag.

welk-kapsel-past-bij-mijn-gezicht-bob

Lang

Bij een langwerpig gezicht is het belangrijk om heel lang, steil haar te vermijden, omdat je op deze manier je gezicht nog langer maakt. Korte en halflange kapsels staan het beste bij een lange gezichtsvorm en dan vooral met een zijscheiding. Hierdoor lijkt je gezicht breder. Dit geldt ook voor volume in de zijkant van je haar, in tegenstelling tot volume bovenin.

Rond

Korte kapsels laten je gezicht vaak ronder lijken dan het in werkelijkheid is dus als je van jezelf al een wat rondere vorm hebt, kun je de korte haarlengtes beter vermijden. Het mooiste is om de lengte in je haar te houden tot op of over je schouders. Hierdoor lijkt je gezicht smaller. Wil je je haar graag vast dragen? Ga dan voor een hoge staart of knot.

welk-kapsel-past-bij-mijn-gezicht-knot

Hartvormig

Een pony staat vaak erg mooi bij mensen met een hartvormig gezicht. Jouw gezichtsvorm komt het beste naar voren wanneer je de lengte in je haar houdt of bij een kort kapsel dat boven je kaaklijn blijft. Veel volume bovenin je haar kun je het beste vermijden, omdat je gezicht hier al breder is van zichzelf.

Peervormig

Door volume bovenin je haar te creëren trek je het peervormige gezicht meer naar de ovale vorm toe. Ook kun je voor afleiding bovenin zorgen door bijvoorbeeld te kiezen voor een schuine lok. De wob staat ook goed bij een peervormig gezicht zolang de haarlengte niet eindigt op de kaaklijn. Als je je haar vast wilt dragen, kun je het beste gaan voor een wat losgetrokken staart of knot.

Heb jij je haar het liefst vast? Hier een artikel vol fijne inspiratie om je haar vast te dragen.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
brooke testoni
Get the look: Brooke Testoni

Van sommige outfits word je gewoon blij en deze look is er daar zeker eentje van. Simpel, stijlvol, draagbaar en clean. Precies...

Sluiten