Welk kleurtype ben ik?

Welk kleurtype ben ik? Je kent het wel, die ene kleur lippenstift laat je ogen en gezicht er uit springen, terwijl een nét iets andere kleur lippenstift lijkt alsof je een hele dag hebt lopen zwoegen en doodmoe bent. Die eerste lippenstift past dan waarschijnlijk bij de ondertoon van je huid en de tweede heeft dan een verkeerde ondertoon. Om er achter te komen welke kleuren het beste bij je past, moet je dus weten wat voor ondertoon je hebt. Het is niet raar als je me even bent kwijtgeraakt, want de term “ondertoon” is best ingewikkeld.
Er bestaat een koele, warme en neutrale ondertoon. Een veel gemaakte fout is dat wordt gedacht dat mensen met een bleke huid geen warme ondertoon hebben. Dit is niet zo, want veel mensen met een lichte huid hebben een warme ondertoon (Jennifer Lopez bijvoorbeeld) en donkergekleurde vrouwen hebben vaak een koele ondertoon (topmodel Alek Wek).

welk kleurtype ben ik

Zoals hierboven is te zien, kun je het zien aan bepaalde kleuren van je huid. Een koele ondertoon is te herkennen aan roze, rood of blauwachtige kleuren. En de warme ondertoon kenmerkt zich door een wat meer gele, perzikachtige, gouden ondertoon. Maar er zijn nog meer trucjes en ik zal jullie deze niet onthouden.

Check je aders
Je kunt het zien aan je aders, ja echt. Je kunt het beste de aderen checken aan de binnenkant van je pols. Zijn ze blauw of groen? Als ze meer blauw lijken, dan heb je een koele ondertoon. Als ze groen lijken, ben je een warm type. Een grappig detail voor de warme ladies onder ons: je aders zijn niet echt groen, maar dat lijkt zo omdat je ze ziet door je geel-kleurige huid, en geel + blauw = groen.

Sieraden truc 
Bij deze truc moet je kijken bij welke kleur sieraad (zilver of goud) je huid beter tot zijn recht komt. Typisch, zilver past meer bij meiden met een koele ondertoon en goud past bij meiden met een warme ondertoon.

Neutrale test
Je kunt ook kijken welke teint het best bij je past. Springen je huid, ogen en gezicht meer uit bij zwart ene witte tinten of meer bij off-white en bruine kleuren? Bij de eerst genoemde tinten betekent het dat je een koele ondertoon hebt en de andere kleuren passen bij een warme ondertoon.

Oog en haarkleur 
Mensen met een koele ondertoon hebben de oogkleuren blauw, grijs of groen en hebben blond, bruin of zwart haar met een blauwe, zilver of askleurige ondertoon. Als je een warme ondertoon hebt, heb je waarschijnlijk bruine, amber- of hazelkleurige ogen en strawberry blond, rood, bruin of zwart haar. Deze haarkleuren hebben dan een gouden, rode, oranje of veelkleurige ondertoon.

Verkleuren
Deze truc kunnen we nu het zonnetje schijnt makkelijk toepassen. Wordt je huid goudbruin of verbrand het eerst? Als je goudbruin wordt, heb je een warme ondertoon en mensen met een koele ondertoon verbranden eerst.

Nu weet je hopelijk welke ondertoon je huid heeft en moeten we nu alleen nog even weten welke kleuren dan bij deze ondertoon past. En tadaaa, deze kleuren passen bij een koele ondertoon. Koele kleurtypes zullen er het mooist uitzien in koele kleuren (kleuren met een blauwe ondertoon).
welk kleurtype ben ik

Als je een warme ondertoon hebt, dan passen de volgende kleuren goed bij je. Warme kleurtypes zullen juist in warme kleuren uitblinken (kleuren met een gele ondertoon).

welk kleurtype ben ik

Als kleuren uit het koele kleurenpalet je goed staan, dan zullen de kleuren uit het warme kleurenpalet dat waarschijnlijk niet doen. The best color in the world is the one that looks good on you!

Wil je na deze kleuranalyse weten welk kapsel het best bij je gezicht past? Lees het hier

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
gouden en zilveren sieraden
Gouden en zilveren sieraden

Vroeger was het een ware no-go om gouden sieraden met zilveren sieraden te dragen. Je zou er niet eens bij...

Sluiten