Opeens zwem je tussen de witte haaien..

I’m back! Na ruim twee weken heerlijk te hebben genoten van onze vakantie op Curaçao zit ik weer achter mijn computer in ons koude kikkerlandje.. Ik ben druk bezig met het editen van mijn reisvlog dus deze volgt zeer binnenkort. We hebben eigenlijk een hele relaxte tijd gehad. Vooral veel stranden bezocht, lekker gelezen, uit eten geweest en de nodige flesjes rosé gedronken. Op vakantie probeer ik altijd zoveel mogelijk offline te gaan. Maar toch blijkt dat als blogger best lastig.

Always online?

Je leest het steeds vaker; mensen die behoefte hebben aan een digitale detox. We leven in een wereld waarin we altijd bereikbaar zijn en enorm veel prikkels krijgen. Maar eerlijk is eerlijk; we kunnen niet meer zonder. Want met het knipperen van mijn ogen vind ik de leukste eettentjes in de buurt van mijn vakantiebestemming. Reserveer ik online de mooiste “sunset cruise” en heb ik tegenwoordig ook geen boeken meer mee op vakantie maar download ik honderden boeken die ik met het knipperen van mij ogen op mijn e-reader zet. De techniek gaat zo hard en zonder dat we het door hebben zijn we eigenlijk allemaal super handig en tech nerds door onze smart phones.

Maar Vodafone doet hier nog een schepje bovenop. Melvin die de grootste wens had om met haaien te zwemmen kwam uit. Een geweldige uitdaging die Vodafone graag durfde aan te gaan. Gewoon in het Marnixbad te Amsterdam..

Bekijk hier de duik van Melvin die met wetsuit en VR-bril het erop waagt.

Met de allereerste VR bril die onder water werkt, het verre Zuid-Afrika waar een live verbinding werd aangelegd en waar een crew in een bootje klaarlag om de live verbinding met het 4G onderwater netwerk tot stand te brengen.

Ongelofelijk maar waar…

Zo zou ik ook nog wel eens met dolfijnen willen zwemmen wat ik heel wat jaartjes geleden op Curaçao heb gedaan. Met de beelden van de dolfijnen in het zwembad duiken en opnieuw mijn ervaring herleven.

Ik ben heel benieuwd wat ons in de toekomst nog staat te wachten. Rijden we dan allemaal rond in zelfrijdende auto’s? Hebben dan alle vliegtuigen Wifi en spelen onze kinderen dan onder water met VR brillen?

Mijn vakantie was in elk geval geen digitale detox. Ik heb ook stiekem nog wel af en toe gewerkt. Want als blogger gaat het natuurlijk gewoon door.. Ik had wel veel vooruit gewerkt en heb gelukkig nog hulp van Lianne die veel schrijft dus dat scheelde wel! Maar ik had weinig zit om na twee weken terug te komen met een volle inbox. Een digitale detox, dat zou in verband met mijn werk erg lastig worden. En ik ben vooral dankbaar voor de techniek van nu. Want zonder internet zag mijn leven er heel anders uit en had ik waarschijnlijk heel ander werk gedaan!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Vodafone

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
DIY droogshampoo

Ik moet eerlijk toegeven, ik kan niet meer zonder. Droogshampoo is echt mijn reddende engel van een real time hair disaster....

Sluiten