Witte sneakers wit houden

Je bent net de trotse eigenaresse van een paar witte sneakers, maar binnen een kleine week zijn ze al niet meer zo schoon en/of wit als je had gehoopt. Valt dat even tegen. Hoe houd je witte sneakers lekker fris? Dit zijn mijn tips om witte sneakers schoon en wit te houden.

Witte sneakers schoonmaken doe je zo

1. Voorbereiding

Voorbereiding is alles als je witte sneakers wit wil houden. Behandel je sneakers dan ook meteen als je ze uit de schoenendoos haalt. Spuit ze in met een water- en vuilafstotende spray. Je hebt ontzettend veel verschillende sprays die allemaal bij andere schoensoorten past, zoals canvas en leer. Denk niet dat je klaar bent na één goede inspuitbeurt. Spuit je schoenen elke week of om de week opnieuw in om ze schoon te houden.witte schoenen schoonmaken

2. Schoonmaken

Zit er viezigheid op een van je sneakers? Maak deze sneaker dan meteen (of zo snel mogelijk) schoon. Als je dit niet doet zullen de vlekken doordringen in het leer of de stof. Het klinkt misschien als een extra inspanning (oké, dat is het ook) om elke keer je sneaker schoon te maken maar het kost slechts een minuutje per dag.

3. Wasmachine en droger

Ik neem aan dat je niet overweegt om je leren sneakers in de wasmachine te gooien, maar hé het is toch het benoemen waard. Door het schokken en ronddraaien van je schoenen gaan ze slijten. Als je ze ook nog eens in de droger doet, kunnen de schoenen verkleuren en nog verder slijten waardoor er scheuren in je sneaker ontstaan. Daarnaast zal ook het witte rubber geel kleuren en dat wil je natuurlijk niet. Doe daarom absoluut niet je witte leren sneakers in de wasmachine en/of droger. Heb je canvas gympen? Ook dan kan je ze beter niet in de wasmachine doen. Áls je het doet, doe de schoenen dan in een (oud) kussensloop en stop er vervolgens nog wat handdoeken of iets dergelijks bij om de schade te beperken. Doe ze niet in droger en laat ze gewoon aan de lucht drogen, dan blijven ze het mooiste.

4. Zonlicht

Net als bij kleding verkleuren ook gympen in de zon; dan krijg het rubber die de gevreesde kleur geel krijgt. Berg je sneakers daarom (binnen!) goed op, of in ieder geval op een plek waar geen direct zonlicht is. Is het rubber toch vies geworden? Maak dan een mengsel met water en normale (milde) zeep. Poets vervolgens voorzichtig met een (oude) tandenborstel of een andere kleine borstel het vuil weg.nelson schoenen

Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar soms gaat dat niet altijd op. Hopelijk kan je nu je witte sneakers, waar je zo blij mee bent, wel wit en schoon houden. Succes!

Wat is jouw gouden tip om sneakers schoon en wit te houden? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Ben je een echte shoe lover? 5 x zomer outfit inspiratie met nieuwe schoenen

  • heb nog n hele goeie tip voor wit canvas schoenen reinigen:
    papje maken van 2 eetlepels backing powder/zuiveringszout en eetlepel water en deze pap lekker insmeren op vervuilde schoen.30 minuutjes laten inwerken en dan met tandenborstel goed ronddraaien,eventueel nog wat extra emulsie toevoegen,dan met lauw water na borstelen zodat overtollig papje ook weg spoeld.
    Dan kan je met haardroger goed drogen,klaar voor gebruik!maar herhaaldelijk inspuiten met vocht beschermer weer herhalen.Veel succes,groeten anro

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
zomer items
7 onmisbare zomer items!

Het is  juni en dat betekent dat de zomer voor de deur staat. En de zomer staat onder andere voor...

Sluiten