Wooninspiratie: monochrome stijl

De monochrome stijl is een van de trends in het interieur die eigenlijk nooit vergaat. Dus als je wooninspiratie zoekt wat tijdloos is, ga voor monochroom! De monochrome stijl kenmerkt zich door het kleurenpalet van zwart en wit. Het zijn natuurlijk basic kleuren, maar je kunt veel verschillende stijlen toepassen met een monochroom interieur. Denk aan grafisch, met scherpe lijnen en veel afwisseling van zwart en wit, of de populaire industriële stijl. Je kunt er alle kanten mee op (en dan bedoel ik letterlijk alle kanten), deze stijl staat mooi in de woonkamer, keuken, badkamer en noem maar op.

wooninspiratie

Wat je op dit moment heel veel ziet bij monochrome interieurstijlen is de combinatie van zwart/wit en zachte materialen, zoals kussens en kleden. Het is de kunst om onverwachte structuren, vormen en formaten te combineren. In een rustig interieur kan hard materiaal als staal heel leuk lijken. Of denk aan marmer samen met een metallic element. Je kunt via deze diy zien hoe je een marble table zelf kunt maken om hem te combineren met de monochrome stijl. Ik ben zelf helemaal in love met het monochrome interieur in combinatie met hout.

wooninspiratie

Omdat de monochrome stijl best rustig is door de kleuren zwart en wit kun je op verschillende manieren zorgen dat bepaalde elementen er uit springen. We komen steeds vaker quote posters tegen in het interieur, en bij deze stijl past het ook heel goed vind ik zelf. Quote posters zijn ook te verkrijgen in onze webshop, klik hier. Verschillende patronen vallen ook op in dit interieur, bijvoorbeeld geometrische prints op kussens of gordijnen.

wooninspiratie

Met een monochroom interieur kun je dus eigenlijk alle kanten op! Alle structuren, vormen en prints kun je eindeloos combineren. Ik ben om, wat vind jij van het monochrome interieur? Laat het in de reacties weten!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
geometrie
Trend gespot: Geometrie

Het kan je ongetwijfeld niet zijn ontgaan: geometrie hoort bij een van de trends van 2015. Nu hoor ik je...

Sluiten