Zo herken jij een echte vriend

Een vriendin hebben waarmee je alles kan delen, goed en slecht, is ontzettend fijn. Iemand waarmee je kan huilen en iemand waarmee je de grootste lol kunt hebben. Maar helaas bestaan er ook neppe vrienden, die gerust al jouw grootste geheimen doorvertelt aan anderen. Daar word je natuurlijk nooit vrolijk van en je zal vroeg of laat door zo’n persoon gekwetst worden. Zó herken jij echte vrienden:

echte vriend

1. Steunt jou in al jouw inspanningen

Een echte vriend zal je steunen met alles wat je doet. Of dat nou gaat om het veranderen van je studie of het uitproberen van waterpolo, hij of zij zal er altijd voor je zijn, welke stap je ook neemt.

2. Altijd in contact

Neppe vrienden herken je meteen aan het feit dat ze alleen een Whatsappje sturen als ze weer eens iets nodig hebben. Vrienden hoef je echt niet dagelijks te zien of te spreken om ze ‘echte vrienden’ te noemen. Echte vrienden zijn geïnteresseerd in alles wat er in jouw leven gebeurd. Ook zoiets ‘onbenulligs’ zoals wat jij gisteren als lunch had toen je met je moeder in de stad was.

echte vriend

3. Zal je vergeven voor alles

Soms verpest je het weleens in een vriendschap. Bij zo’n geval herken je gelijk een ‘neppe’ vriend; want bij een fout zal de vriendschap meteen over zijn. Een echte vriend(in) begrijpt dat je weleens fouten maakt en zal de vriendschap belangrijker vinden dan een foutje. Oké er zijn natuurlijk grenzen maar een echte vriend(in) zal je vergeven voor (bijna) alles.

4. Zal altijd achter je staan

Het gaat er niet om met wie je een conflict hebt of waar het conflict om gaat; hij of zij zal altijd aan jouw zijde staan. Ook als je weer eens iets stoms hebt gedaan.

5. Kent al jouw eigenaardigheden

We hebben allemaal eigenaardigheden, zoals humeurig zijn in de ochtend of rare dingen die je doet als je iets teveel hebt gedronken, maar alleen echte vrienden kennen ze. Het feit dat zij deze eigenaardigheden kennen is een goed teken.

echte vriend

6. Bewaren je geheimen

Als je iemand kan vertrouwen die je geheimen, of ze nou groot of klein zijn, niet zal doorvertellen, is het wel een echte vriendin. Fake vrienden zullen, meestal achter je rug om, je geheimen zo tegen alleman doorvertellen. Een echte vriendin zal nooit maar dan ook nooit je geheimen doorvertellen.

7. Lazy sunday look

Bij echte vrienden hoef je niet op je allermooist voor de dag te komen. Jij gaat gerust met een no-makeup look, je haar in een knot en je chill outfit naar je vriendin en andersom. Je voelt je ook compleet op je gemak bij je vriendin met je ultieke lazy sunday look.

 Lees ook 6X tips: zo ben je een goede vriendin.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
festivalkapsels
Inspiratie voor de leukste festivalkapsels

Het festivalseizoen is weer begonnen. Heerlijke dagen liggen in het verschiet en wie Coachella een beetje gevolgd heeft, heeft alvast...

Sluiten