Zo lak jij netjes al je nagels!

Nagels lakken. De ene hand gaat altijd als een speer, en zodra je bij de andere hand bent aangekomen, zakt de moed je alweer meteen in de schoenen. Dat wordt weer een zooitje! Met nagellak remover paraat zit jij klaar om minuten lang te spenderen aan het lakken van je ‘verkeerde’ hand. Maar weet je… het hoeft helemaal niet zo’n lastig karwei te zijn. Met deze tips maak jij het perfect lakken van al je nagels een stuk makkelijker!

nagels lakken

Met deze simpele tips in je achterhoofd, gaat het lakken van je nagels de volgende gegarandeerd een stuk vlotter, én netter:

* Gebruik niet teveel lak.

Je kunt beter iets vaker je kwastje erover halen, dan dat je met een dikke klodder begint. Dit gaat geheid fout, zeker bij je ‘verkeerde’ hand. Je denkt dat je sneller klaar bent door er meteen een dikke laag op te smeren, maar uiteindelijk ben je dan sowieso onnodig tijd kwijt aan het nagellak vrij maken van je vingertoppen.

* Haastige spoed is zelden goed.

En zo is dat ook bij het lakken van je nagels. Hoe vaak denk jij vlak voordat je deur uit moet, ‘nog even snel een lakje op m’n nagels!’ En hoe vaak kom jij dan ergens aan met volledig verpeste nagels? Juist. Dat dus. Snel je nagels lakken is gewoon eigenlijk geen optie. Neem er de tijd voor en zorg dat ze ook de tijd hebben om te drogen, want anders is alsnog al je tijd en energie voor niets geweest.

* Gebruik een tandenstoker om nagellak te verwijderen waar nodig.

Je grijpt snel naar een wattenstaafje – wat overigens best oké werkt bij gebrek aan – maar gebruik liever een tandenstoker om overtollige nagellak rondom je nagels te verwijderen. Een wattenstaafje kan weer pluis achterlaten en dan kan je alsnog je hele nagel overnieuw doen.

* Begin in het midden van je nagel met lakken.

Net als bij het eerste punt, ligt de essentie van deze tip bij het ‘in delen lakken van je nagels’. Je kunt het dan het beste met een strook in het midden beginnen en vanuit daaruit in stroken naar buiten werken. Tip: als je de buitenkant van je nagels iets een streepje naturel nagel overlaat, dan lijken je nagels optisch langer!

* Beweeg je hand in plaats van het kwastje.

Ook zo herkenbaar: een kwastje dat alle kanten op bibbert als je met je ‘verkeerde’ hand moet lakken. Heel vervelend en no way dat jij die nagels dan netjes gelakt krijgt. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Doe het eens andersom: beweeg je vinger onder het kwastje door. Dus hou je kwastje gewoon stil, en beweeg de hand waarvan je nagels gelakt moeten worden. Zo doet je ‘goede’ hand toch nog gewoon het werk!

Tadá, met deze tips lak jij (eindelijk) netjes al je nagels!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
mix match
Dé musthave van dit voorjaar: 2-piece set!

Het mixen en matchen van kleding, ik krijg er geen genoeg van! Deze trend is echt helemaal aan mij besteed....

Sluiten