Zo overleef jij een bad hair day

We hebben er allemaal weleens last van. De wekker piept je wakker en je komt na een halfuur snoozen met moeite je bed uit. Zoals gewoonlijk ben je weer veel te laat wakker geworden, waardoor je je ontzettend moet haasten. Je loopt naar de spiegel en krijgt vervolgens de grootste schrik van je leven (first world problems). In de spiegel zie je jezelf, alleen dan inclusief een ontploft kapsel. Ook dat nog. Alsof je nog niet genoeg haast had. Snel haal je alle haarproducten, haarstukken en tools erbij om je haar nog enigszins te redden. Het maakt niet uit hoe vaak je je haar borstelt, hoe veel haarlak je gebruikt of hoe vaak je je haar stijlt. Er is maar één ding wat zeker is, je haar is niet te redden vandaag. Met deze tips overleef jij je bad hair day wél:

bad hair day

1. Hoeden en mutsen

Zet een hoed, pet of muts op en je bent meteen ready to go. In een keer is je ondraagbare haar verdwenen. Heb jij even geluk dat de hoeden nu helemaal in zijn. Je hebt vast nog wel ergens een fedora hoed liggen. Houd je niet zo van de hoedentrend? Je kunt je outfit ook afmaken met een sportieve pet of een beanie.

2. Zet je haar vast!

Een staart maakt alles goed. Je hebt ze in allerlei verschillende stijlen en vormen. Zelf ben ik fan van de (hoge) losse en rommelige staart. Maar je kunt ook een strakke staart maken of een staart maken met een leuke twist. Ideaal, want een staart verbergt alles. Zelfs als je even vergeten bent dat je haar nu écht gewassen moet worden. Al je vette haarplukken zitten nu veilig in een staart en niet plat op en langs je hoofd. Het blijft vaak ook nog eens beter zitten met ietwat vettig haar. Maar naast een staart kun je ook een vlecht maken of een rommelige knot. Alles kan zolang het je wilde haren bijeen houdt.

3. Droogshampoo en volumepoeder

Gelukkig zijn de droogshampoos tegenwoordig goed vertegenwoordigd. In elke drogisterij zijn ze wel te vinden, vaak ook gewoon bij de supermarkt. Vet haar is voor even verdwenen en je krijgt er volume voor terug! Heb je niet last van vet haar maar wel slap en futloos haar? Dan is droogshampoo alsnog een goede keuze maar je kunt ook grijpen naar de volumepoeder. Breng dit net als bij droogshampoo aan bij verschillende scheidingen, die je in je haar hebt gemaakt. Hallo volume!

4. Kapper

Misschien is dit toch het perfecte moment om na te gaan denken over een nieuw kapsel. Hoe langer je niet naar kapper, hoe vaker je een bad hair day zult krijgen. Al die gescheurde haarpunten klitten als een gek. Ook ik ga liever niet te vaak naar de kapper, maar soms heb je gewoon geen keuze meer. Ga naar de kapper en je zult zien dat je haar meteen een stuk beter valt. Oké, na de shock dat de kapper alwéér je haar veel te kort heeft geknipt.

5. Haarproducten

Gebruik je al jaren dezelfde producten? Dit hoeft helemaal niet erg te zijn. Haar went namelijk niet aan producten. Je hoeft dus echt niet om de zes weken nieuwe producten aan te schaffen. Maar je haar verandert door de jaren heen wel. Of misschien heb je sowieso al die jaren verkeerde producten gebruikt. Heb je heel stijl haar met nul volume en gebruik je producten voor iemand met kroeshaar? Dan is het verstandig om over te stappen naar een ander product. Elk product werkt weer anders op ander haar. Zo kan je vriendin er prachtige lokken meekrijgen en jij hebt een coupé alsof je net geteisterd bent door de grootste windhozen en regenbuien. Ga ook eens nieuwe producten uitproberen!

Heb jij nog goede tips om een bad hair day te overleven? Deel het met ons! Of verstop jij je de hele dag thuis onder de dekens?

Misschien komt je bad hair day wel hier vandaan: 7x slechte gewoontes voor je haar.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
botanisch interieur
Interieurtrend 2015: Botanische print

Dat ik gek ben op clean en witte interieurs  is inmiddels geen geheim meer. Maar mijn oog is momenteel gevallen...

Sluiten