Zo voorkom je vakantiestress

Het was dit jaar even spannend of ik op vakantie zou gaan… Maar ik heb mijn vakantie geboekt en de vakantiepret kan beginnen. Ik heb me al heerlijk verdiept in wat ik op de plaats van bestemming wil zien en doen, en ik ben zelfs al begonnen met het inpakken van mijn koffer. Hoe eerder ik hier mee begin, hoe minder stress ik er straks van heb. Toch is het voor veel mensen lastig om op vakantie gaan zonder vooraf de nodige vakantiestress te ervaren. Gelukkig is er iets aan te doen: zo voorkom je vakantiestress!

Chill modus on

vakantiestress ontspan

Ik kan het me nog zo goed herinneren, hoe dichter de dag van vertrek naderende hoe meer in de stress mijn moeder was. Op het laatste moment moest ze nog van alles regelen en ook de reis naar onze vakantiebestemming verliep niet altijd even soepel. Echt zonde en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Hoe ga je zonder stress op vakantie? Nou zo pak ik het aan:

Zo voorkom je vakantiestress

1. Goed voorbereid op reis

Het klinkt misschien suf en super logisch, maar toch gaat het vaak mis bij de voorbereiding. Op het laatste moment je koffer inpakken of een dag voor vertrek nog allerlei inkopen moeten doen. Alles behalve handig. Tip nummer een is dus om op tijd te beginnen met het inpakken van je koffer. Zo heb je ook nog alle tijd over om inkopen te doen.

mee in je koffer

Wat trouwens ook fijn is om voordat je op vakantie gaat je huis schoon te maken. Zo raak je na je vakantie niet gelijk in de stress van alle rommel thuis. O ja, en vergeet ook niet om alle elektrische apparaten uit te zetten en om je slimme thermostaat laag te zetten. Zonde van de energie en je portemonnee ;-)

2. Een ontspannen reis

vakantiestress vlucht

Het vliegtuig is vaak een relaxte manier van reizen omdat als je eenmaal in het vliegtuig stapt, je je geen zorgen meer hoeft te maken over de route en files. Je kunt zelfs thuis al zorgen dat er een transfer klaarstaat om je naar de accommodatie te brengen. Als je met de auto op vakantie gaat, zorg dan voor een goede routebeschrijving en het liefst een navigatiesysteem (met juiste kaart!) zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je wel goed rijdt.

3. Chill en let it go

vakantiestress

Het allerbelangrijkste is dat jij zelf besluit dat je alles waar je geen invloed op hebt laat gaan en vanaf nu gewoon lekker gaat genieten van de vakantie. Als je hier moeite mee hebt, vraag jezelf dan af wat het ergste is wat er kan gebeuren. Hooguit ben je iets vergeten, maar vergeet niet dat er op de plek van bestemming (hoogstwaarschijnlijk) ook winkels zijn en dus komt het altijd wel goed.

Ga je niet op vakantie? Tover je tuin om in een vakantieparadijs met deze 5 onmisbare items voor je tuin.

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
minder stress
Tips voor een sfeervolle slaapkamer

Heb jij er wel eens bij stil gestaan hoeveel uur je in je slaapkamer doorbrengt? Best heel veel! Nu kun je...

Sluiten