Zo zorg je dat je jeans lange tijd meegaan

De juiste spijkerbroek vinden is vaak een hele zoektocht. Vooral als je op zoek bent naar dat ene perfecte exemplaar, kan het erg lang duren voordat je hem tegen het spijkerlijf loopt. Als je het dan eenmaal gevonden hebt, wil je natuurlijk dat je broek zo lang mogelijk meegaat. Niets zo vervelend als een broek die na een paar keer wassen en dragen alweer vaal is. Maar hoe zorg je nou dat je broek een lange levensduur tegemoet gaat? Ik ging op zoek naar tips en deel de handige trucjes met je.

Tips voor de levensduur van je spijkerbroek

1. Hang je broeken niet op, maar vouw ze op en leg in stapeltjes in de kast. Zo blijft de pasvorm namelijk het mooist.

2. Was je broeken niet te vaak. In tegenstelling tot andere kledingstukken, hoeven je spijkerbroeken echt niet na een of twee keer dragen een wasbeurt te hebben. Experts zeggen dat je zelfs weken tot maanden zonder wassen kunt.

3. Maak geen gebruik van de droger. Laat je broeken gewoon natuurlijk drogen in plaats van ze in de droger te gooien, want dit kan je broek flink beschadigen.

jeans

4. Laat je broekzakken (enigszins) met rust. Ik ben zelf altijd geneigd om mijn broekzakken vol te stoppen met onder andere mijn telefoon, lipstick en portemonnee, maar dit doet weinig goeds voor de pasvorm.

5. Kies een joggingbroek als je wilt gaan hangen op de bank. Want je spijkerbroek doe je geen plezier met opgetrokken knieën kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

6. Let op met fietsen als je een ripped jeans hebt, vooral als de gaten en scheuren rondom je knieën zitten want anders scheur je ze gemakkelijk uit.

7. Trek je broek niet omhoog aan de lusjes die voor je riem bedoeld zijn. Deze lusjes zijn hier namelijk niet voor gemaakt en de kans is groot dat ze scheuren.

Heb jij nog een gouden tip? Laat het ons weten!

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
havermout variaties
De lekkerste havermout variaties

Staat er bij jou ook regelmatig havermout op het menu? Ik ben nog steeds dol op het immens hippe oatmeal ontbijtje...

Sluiten