Heftig! Is de zonnebank echt zo schadelijk?

Is de zonnebank schadelijk? Dat is een vraag die ik mijzelf regelmatig af vraag. Tijdens de grauwe wintermaanden mis ik het zonnetje ontzettend.. Ik ben echt zo’n type die, zodra het voorjaar is, van elk zonnestraaltje wil genieten. En laten we eerlijk zijn.. in de zomer zien we er toch ook een stuk beter uit? Een bruin kleurtje zorgt ervoor dat je er gezond uit ziet en daardoor ook beter voelt.

Zonnebank schadelijk?

Vroeger ging ik regelmatig onder de zonnebank. Tijdens mijn studententijd bracht ik wel eens een bezoekje aan de zonnestudio en later kochten mijn ouders een zonnebank. Maar hoe schadelijk is de zonnebank nou eigenlijk? Ik moet eerlijk zeggen dat ik tegenwoordig eigenlijk nooit meer onder de zonnebank lig. Oké, héél zelden een keer als ik bij mijn ouders op bezoek ben. Maar verder niet. Ik word volgende maand dertig en de eerste lijntjes in mijn gezicht komen langzaam opzetten.

Als ik in de zon zit smeer ik me goed in met SPF en de zonnebank vermijd ik tegenwoordig dus. Je leest ook regelmatig dat het slecht voor je zou zijn en de zonnebank wordt nog wel eens in verband gebracht met huidkanker. Help! Wat is hiervan waar?

 

Vind jij het heerlijk om in de koude wintermaanden een zonnebankje te pakken? Volgende keer denk je wellicht twee keer na voordat je de warmte opzoekt. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek zijn namelijk schokkende resultaten gekomen, schrijft Welingelichte Kringen.

Onderzoek

Ik kwam net een interessant artikel tegen over een onderzoek over hoe schadelijk de zonnebank is. Hieruit blijkt dat wie voor zijn 35ste onder de zonnebank ligt, het risico op kanker met wel 75 procent verhoogt. Zelfs het minste gebruik van de zonnebank met de minst sterke lampen zou schadelijk zijn. Dat staat in een advies van de Europese Commissie gebaseerd op nieuw wetenschappelijk onderzoek. Vooral bij jonge blanke mensen zouden de gevolgen groot zijn. Ik dus ook..

Het zou ook niet uitmaken of je een nieuwe generatie zonnebank hebt want die straling komt nog steeds overeen met een UV-index van 12.

 “Terwijl wij mensen aanraden om je tegen de zon te beschermen met kleding en zonnebrandcrème, gaan mensen zich in zo’n toestel onbeschermd blootstellen aan zo’n hoge dosis straling. Dat is enorm slecht.”

zonnebank schadelijk

Zonnebank schadelijk? Yep, maar de natuurlijke zon natuurlijk ook. Daarom probeer ik me altijd goed in te smeren! 

Kanker

Niet alleen huidkanker, maar ook oogkanker wordt volgens het onderzoek nu rechtstreeks in verband gebracht met het gebruik van de zonnebank. De waarschuwing is dan ook serieuzer dan ooit. Voor mij geen zonnebank meer. Ik ben heel benieuwd of jij wel eens onder de zonnebank ligt.

Ik plan tegenwoordig mijn zonvakantie later in het jaar. Zo ben ik afgelopen jaar in oktober met mijn vriend naar Bali geweest en dan hou je toch net wat langer in de winter je bruine kleurtje vast. En verder gebruik ik gewoon een zelfbruinende crème!

Bali vlog

In mijn laatste Bali vlog heb ik toch een lekker bruin kleurtje.. Kan niet wachten tot we hier in Nederland weer het terras op kunnen!

ABONNEER JE OOK OP MIJN YOUTUBE KANAAL & VOLG ME OP INSTAGRAM @MARLOUVOLKERINK

  • Jep! Ik vermijd de zonnebank al jaren, en ik smeer me altijd in met spf. Zelfs in de herfst en winter.. Er is niks zo slecht voor je huid als de zon/zonnebank! x Richelle

Reageren

Your email address will not be published.

Lees vorig bericht:
modetrends 2017
Modetrends 2017 – 5 voorjaarstrends

De maand maart is begonnen en dat betekent dat het voorjaar nu echt voor de deur staat! In deze blog...

Sluiten